Jordbær2

Bli inspirert av sommerens frukter og bær

La deg inspirere av sommerens frukter og bær for sylting, safting og baking i sommer. Her får du nye oppskrifter for enhver anledning – alt fra luksus-jordbærsyltetøy og forfriskende drinker til deilige desserter.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Bama

Å lage syltetøy, saft og bakervarer er både enkelt og morsomt. Det trenger ikke ta mye tid. Med syltesukker fyller man raskt noen glass med syltetøy laget av ens favorittbær og -frukter.

Bruk en basisoppskrift for syltetøy samt sesongens bær og frukter. Mulighetene er uendelige.

Feir med luksus-jordbærsyltetøy

Det er lett å lage syltetøy med Dansukker syltesukker. Del noen jordbær i skiver og bland sammen med syltesukker i en kasserolle.

La det koke i fem minutter og vips har du luksus-jordbærsyltetøy.

Forfriskende sommargazpacho

Hva er mer nedkjølende en varm sommerdag enn en forfriskende sommersuppe av bær og frukt? Overrask gjestene med en sommergazpacho!

Bland bær og melon med en god sirupsblanding laget av Dansukker Lys Sirup, Vaniljesukker Fairtrade, mynte og vann. La den avkjøles i kjøleskapet og tilsett friske jordbær, melon og isbiter – herlig forfriskende en varm sommerdag!

Oppskriftsforslag

Grunnoppskrift syltetøy

* 1–2 kg bær (avhengig av hvor søtt syltetøy du vil ha)

* 1 kg Dansukker Syltesukker

Fremgangsmåte: Skyll og rens bærene. Bland bær (store bær deles) og syltesukker i en kasserolle, og kok i 3–10 minutter avhengig av bærtype. Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Luksusjordbærsyltetøy, ca 5 dl

* 250 g jordbær

* 2 dl Dansukker Syltesukker

* 1 ts Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

* 2 cl konjakk

Fremgangsmåte: Skyll jordbærene, fjern hamsen og del dem i skiver. Bland jordbærskiver med syltesukker i en kasserolle, og kok i 3–4 minutter. Ta kasserollen av varmen, og tilsett vaniljesukker og konjakk. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Sommergazpacho, 4–6 porsjoner

* 1 dl Dansukker Lys Sirup

* 1 dl Dansukker Sukker

* 1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

* 1 dl vann

* 2–3 kvister frisk mynte

* 250 g blåbær

* 125 g jordbær

* 250 g vannmelon i biter, uten kjerner

* Isbiter

Pynt: Blåbær, jordbær og melonbiter

Fremgangsmåte: Kok opp sirup, vaniljesukker, vann og mynte. Ta ut myntekvistene. Kjør bær og melon i foodprosessor/blender til en helt jevn blanding. Bland dette med sirupsmiksen. Sett i kjøleskap i noen timer, gjerne over natten. Ha isbiter i porsjonsskåler, og sil deretter suppen i. Pynt med blåbær, jordbær- og melonbiter.

Sommersmoothie, ca 1 glass

* 75 g bær, f.eks. bringebær, blåbær eller jordbær

* 1 dl lettmelk

* 1 dl naturell lettyoghurt

* 1 dl isbiter

* 1 ss Dansukker Melis

Fremgangsmåte: Bland samtlige ingredienser i en foodprosessor/blender og kjør til blandingen er jevn. Hell over i et glass.

For flere oppskrifter og inspirasjon gå inn på www.dansukker.no.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS