ByrådLisbethIversenHmslederEliFischerFriele

Friele er blitt Miljøfyrtårn

Kaffehuset Friele er tildelt Miljøfyrtårnsertifikatet. Byråd i Bergen, Lisbeth Iversen sto for utdelingen av Miljøfyrtårnsertifikatet. – Kaffehuset Friele utviser et aktivt miljø- og samfunnsengasjement i forhold til innkjøp av sertifisert kaffe, investering i bulkanlegg og overgang fra olje til gass i produksjonen, sa Lisbeth Iversen, og fortalte at engasjementet nå blir lagt merke til i ulike sammenhenger.

Publisert

Byråd Lisbeth Iversen i Bergen kommune og HMS-leder Eli Fischer i Friele.

– For Kaffehuset Friele har det vært viktig å få på plass en miljøsertifisering for å dokumentere vårt miljøengasjement ytterligere for våre kunder og kontakter, forteller kvalitets og HMS leder Eli Fischer.

– Gjennom flere år har vi arbeidet meget aktivt innenfor områder som energi, avfall og transport. En del forbedringer som er innført har i tillegg til et miljøvennlig aspekt, også vært kostnadsreduserende. Dette gjelder for eksempel kaffeleveranser i bulk og maksimalvokting for styring av energiforbruk, sier hun videre.

– Det området vi har arbeidet mest med i forkant av Miljøfyrtårn-sertifiseringen har vært innkjøp. I de nye retningslinjene for innkjøp blir miljø en viktig del av vurderingen i tillegg til pris og kvalitet, sier Fischer.

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er en anerkjent sertifiseringsordning som har sin opprinnelse i sertifisering av kommunale virksomheter som barnehager, skoler, aldershjem og offentlige kontorer.

Stiftelsen Miljøfyrtårn sin målsetting er å innføre miljøtenking i kommuner og små og mellomstore bedrifter, slik at man på lengre sikt får et større lokalt fokus på den miljøbelastningen vi alle bidrar til i vårt daglige virke. På den måten engasjeres enda flere virksomheter enn dem som har utslipp til ytre miljø, til å bli mer bevisst på hvordan egen drift påvirker miljøet.

Kaffehuset Friele

Kaffehuset Friele er Norges eldste kaffehus, og arbeidet er preget av ansvarlighet og lidenskap til kaffe. I 1799 handlet Herman Friele sin første kaffelast, og seilte den hjem til Bergen. Også i dag reiser Friele jorden rundt for å smake på kaffeavlingene og velge ut de beste partiene. Med en markedsandel på cirka 35 prosent kommer hver tredje kaffekopp som drikkes i Norge fra Kaffehuset Friele.

Powered by Labrador CMS