Morten Rathe (1)

Klar for NM

Landslagskokken Morten Rathe, som nå arbeider på Gastronomisk Institutt, har trent hardt for å forberede seg til NM i kokkekunst, som starter i Bergen i morgen, torsdag 29. september. Han er en av storfavorittene til å vinne årets utgave, men konkurransen er beinhard.

Publisert

Morten Rathe har fjerdeplass i 2008, tredjeplass i 2009 og andreplass i 2010 å vise til i NM i kokkekunst. Han er en av de store favorittene til å vinne NM i kokkekunst 2011 i Bergen. (Foto: Morten Holt)

Han er den av deltakerne med mest konkurranseerfaring, og har flere pallplasseringer i tidligere NM.

Kokk med erfaring

Kokken fra Trondheim har vært innom flere topprestauranter, blant annet stjernerestauranten Le Canard i Oslo og Rica Nidelven Hotel i Trondheim.

Les også: Rica Nidelven dominerer NM i kokkekunst 2011

– Fordelen er at jeg har vært med før og har roen under konkurranser, jeg blir ikke stresset av tidspress og folkelivet på arenaen. Jeg lager retter som er veldig gjennomtenkt og mat som skal smake godt med en innovativ vri. Forsøker å tenke i egne baner og å tenke enkle og rene smaker, sier Morten Rathe.

"

Morten Rathe jubler etter at sølvmedaljen ble sikret i NM i kokkekunst i fjor. (Foto: Morten Holt)

- Jeg er vant med å reise for å konkurrere og kan litt om det å komme til et nytt sted, så det gjelder å planlegge godt, sier han videre på Gastronomisk Institutts hjemmeside.

Han har også vært kaptein på det norske juniorkokkelandslaget i perioden 2009-2010, og fikk andreplass i Kokke-VM med laget i Luxembourg 2010. Morten Rathe er medlem av Det norske Kokkelandslaget og sikter høyt fram mot OL i Erfurt 2012.

Finaledeltakerne

Foruten Rathe er 11 andre finalister også klare for NM.

Her er deltakerne i årets NM:

Bjørnar Buserud (Rica Nidelven, Trondheim)

Nikolas Carlsen (Restaurant Renaa, Stavanger)

Sebastian Engh (Vertshuset Curtisen, Halden)

Matthias Hauge (Ikke fast arbeidssted akkurat nå)

Carina Loftheim Merieau (Rica Nidelven, Trondheim)

Øystein Vallestad Næss (Jacobs Bar og Kjøkken, Bergen)

Kim Andre Olsen (Rica Bakklandet, Trondheim)

Cristian A. Pettersen (Charles & De, Sandnes)

Morten Rathe (Gastronomisk Institutt, Stavanger)

Karla Siverts (Restaurant Strand, Oslo)

Martin Sveian (Tango Kjøkken og Bar, Stavanger)

Rune Ørsjødal (Rica Nidelven, Trondheim)

Til Nordic Chef of the Year 2012

Vinneren skal representere Norge i Nordic Chef of the Year 2012.

De 12 deltakerne skal tilberede en treretters middag. Hovedingrediensene i treretteren som deltakerne skal servere i NM er Haukeli Ystil, oksehøyrygg og norske epler.

Bergen Kokkenes Mesterlaug arrangerer, på vegne av Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), det 22. Norgesmesterskapet i kokkekunst. Det arrangeres torsdag 29. og fredag 30. september.

Konkurransen foregår i år i Grieghallen i Bergen, samtidig med fagmessen A la Carte.

I fjor vant Ørjan Johannessen NM i kokkekunst, og han skal også representere Norge i Bocuse d’Or Europe neste år og Bocuse d’Or 2013.

Du kan lese hele saken med Morten Rathe på den nye nettsiden til Gastronomisk Institutt

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS