Marche Rygge Vest. (Foto: Morten Holt)
Marche Rygge Vest. (Foto: Morten Holt)

Marche Rygge - best på landeveismat

DHL-guiden har besøkt nærmere 140 spisesteder over hele landet for å finne frem til stedene som tilbyr den sunneste og beste landeveismaten. Etter omfattende testing var det til slutt Marché Rygge Øst og Vest som stakk av med tittelen "Norges sunneste spisested". Det er tredje året på rad at spisestedet på Storebaug vinner tittelen. Les også om de andre regionvinnerne her.

Publisert

Marche Rygge Vest (bildet) og Øst er kåret til landets beste spisested langs veien av DHL-guiden for tredje året på rad. (Foto: Morten Holt)

- Det er mye usunn mat langs norske veier, og forskning viser at det er en nær sammenheng mellom kosthold og trafikksikkerhet. Vi er derfor stolte av å kunne presentere en guide som kan hjelpe både yrkessjåfører og andre reisende til et sunnere og bedre kosthold.

Gurli Høeg Ulverud.

- Det er imponerende at Marché Rygge Øst/Vest for tredje år på rad har fått tittelen Norges sunneste spisested, sier kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Høeg Ulverud.

Sunnhet og trening langs veien

Ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo har sammen med sjåfører fra DHL Express reist landet rundt og smakt seg gjennom utallige menyer. Fokuset til studentene og sjåførene har vært smak, kvalitet og sunnhet. I årets utgave har også Jeanette Roede fra Grete Roede AS og Kari Jaquesson bidratt med nyttige kostholds- og treningstips.

- DHL-guiden hjelper folk på farten til å spise sunnere, mener Jeanette Roede.

- Skal du ut å kjøre langt, er det viktig med regelmessig påfyll av god, variert og næringsrik mat. Det gjør deg mer opplagt, skjerpet og konsentrert. Jeg er helt sikker på at DHL-guiden kan hjelpe folk på farten til å spise sunnere. Det er veldig praktisk å ha en guide du kan slå opp i når du skal planlegge en biltur, sier Jeanette Roede, kommunikasjonsdirektør i Grete Roede AS.

140 spisesteder er testet

Totalt er nærmere 140 spisesteder over hele Norge testet. Fokuset har vært på de store hovedfartsårene, E6 fra Svinesund til Bodø, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte områder i Nord-Norge. Nytt av året er strekningen Oslo til Ålesund og Molde.

Forsiden av DHL-guiden 2011.

- Dette er fjerde år på rad vi utgir guiden, og tilbakemeldingene fra publikum og spisestedene er veldig positive, sier Ulverud.

- Det er også gledelig å se at flere spisesteder er blitt flinkere til å lage sunn og næringsrik mat, selv om det fortsatt finnes en god del steder som nesten bare tilbyr pølser og pommes frites. Vi håper derfor at DHL-guiden kan være til inspirasjon for de som ikke nådde helt opp i år, slik at de fremover satser mer på sunne alternativer, sier Ulverud.

Regionvinnere

Marché Rygge Øst og Vest er nasjonale vinnere - og også vinnere av strekningen Oslo-Svinesund.

Her er oversikten over de øvrige forskjellige rutevinnerne.

Strekningen Oslo-Bergen via E16

Valdres Mathus, Kafe og Spiseri, Bagn

Strekningen Oslo-Bergen via Rv7

Sofias Café og Bar, Geilo

Strekningen Oslo-Ørje

Ditt Gjestehus, Mysen

Strekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger

Marché Bistro, Lier

Strekningen Dombås-Ålesund/Dombås-Molde

Fjellstiva, Ørskog

Strekningen Oslo-Trondheim via E6

Vertshuset Sinclair, Kvam

Strekningen Trondheim-Bodø

Snåsa Kroa

Tromsøregionen

Bios Café, Storslett

DHL-guiden er tilgjengelig både som webapplikasjon for iPhone og på nett: www.dhlguiden.no

DHL-guiden er utgitt av transportselskapet DHL Express, med støtte fra Sergel, et ledende selskap innen faktura-, reskontro- og inkassotjenester i Norden og Baltikum.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS