OsloCruiseNetwork

Nytt toppår for cruise til Oslo

Både 2011 og 2012 ser ut til å bli nye rekordår for cruise til Oslo. I år er det forventet 178 anløp med ca. 320 000 passasjerer – en økning i passasjerer på cirka 22 prosen fra 2010. Foreløpige tall for 2012 viser at 2012 kan bli enda bedre.

Publisert

Nytt for Oslo er at hele 36 skip ligger over natten. Dette gir passasjerene nye opplevelsesmuligheter og byen nye fortjenestemuligheter.

Viktige arbeidsoppgaver for cruisenettverket nå er en markedsorientering av produkttilbudet tilpasset ny struktur med flere overnatten- og snuanløp, samt oppfølging av cruisekaidelen i Plan- og bygningsetatens fjordbyplan. Allerede i 2011 har Oslo dager der det er flere parallelle anløp og full utnyttelse av dagens cruisekaier.

Nytt styre

Oslo Cruise Network gjennomførte 28. april sitt sjuende årsmøte - denne gang hos en av deltakerne, Kon-Tiki Museet.

Rino Ødegård (daglig leder H.M.K) ble valgt til styreleder på årsmøtet. Ellers består styret av Paal Kjelsrud (daglig leder TR Shipping), Maja Bauge (direktør Kon-Tiki Museet), Alexander Steger (Manager Shore Excursions, European Cruise Service), Anne-Britt Pedersen (daglig leder Cruiseterminalen) og Bente Borvik (Sales Manager Norway, RCCL).

Oslo Cruise Network BA

Oslo Cruise Network BA ble etablert med Innovasjon Norges modell for nettverksetablering og stiftet i 2004. Nettverket har markedsføring av Oslo som cruisereisemål som sitt primære formål. Nettverket består i dag av 21 bedrifter/organisasjoner med interesse og entusiasme for å samarbeide om å utvikle og utnytte Oslos potensial som cruisedestinasjon. Deltaker-bedriftene inkluderer bl.a. Oslo Havn, rederier, cruiseagenter, transport, guideservice, attraksjoner og shopping.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS