Tjeldsundbrua1

Populært serverings- og overnattingssted i nord

Tjeldsundbrua Kro & Hotell har idyllisk beliggenhet like ved Tjeldsundbrua i Skånland kommune i Sør-Troms, omtrent midt mellom Harstad og Harstad/Narvik Evenes lufthavn. I tillegg til servering og rom, leies det også ut sjøhus helt nede i strandkanten.

Publisert

Tjeldsundbrua med Tjeldsundbrua Kro & Hotell til høyre i bakgrunnen. Sjøhusene ligger helt nede i strandkanten (Foto: Morten Holt)

Plasseringen i naturskjønne omgivelser like ved Tjeldsundbrua gir gode muligheter, og stedet drar til seg både fritidsturister og yrkesreisende på grunn av beliggenheten.

Hotellet har totalt 26 rom, de fleste benyttes som både enkelt og dobbeltrom. Det finnes også en egen suite. Dessuten leies det ut ni nye sjøhus med høy standard rett ved sundet og brua.

Populær veikro

Tjeldsundbrua Kro & Hotell. (Foto: Morten Holt)

Stedets beliggenhet gjør sitt til at både forbipasserende i bil og turistbusser velger et besøk i veikroa.

Dessuten selges det en del frokoster – i og med at mange bruker stedet som siste stoppested eller som siste overnatting før flyturen fra Evenes, 18 kilometer unna.

Det er mange som stopper ved Tjeldsundbrua. (Foto: Morten Holt)

Tjeldsundbrua Kro & Hotell har omsatt for om lag 13,4 millioner kroner både i 2009 og 2010, med et lite plussresultat begge årene.

Både hotellet og veikroa ble åpnet i juli 1984.

Om brua

Den 1007 meter lange Tjeldsundbrua, med et hovedspenn på 290 meter, knytter Hinnøya med fastlandet helt sør i Troms fylke. Den strekker seg over Steinslandsstraumen fra Leikvikhamn på Hinnøysiden til Steinsland på fastlandet.

Brua ble åpnet av Kong Olav V 22. oktober i 1967.

Tjeldsundbrua er 1007 meter lang. (Foto: Morten Holt)

Den første regelmessige skyssforbindelsen over Steinslandsstraumen startet allerede i 1911, da Ole Arntsen på Steinsland startet båtforbindelse mellom Steinsland og Lilleng og Leikvik på Hinnøya. 19 år senere ble det etablert et bilfergeselskap og Tjeldsundfergen 1 ble satt i drift. Etter hvert kom også Tjeldsundfergen 2 og 3.

Åpnet et år for tidlig

En komité for bru over Tjeldsundet ble stiftet allerede i 1953, men planleggingen av brua tok lang tid fordi det var strid om hvor stor seilingshøyde brua måtte ha. Etter flere års drakamp ble det i 1964 bestemt at seilingshøyden skulle være 41 meter.

Byggearbeidet startet i april 1965, og planen var at den skulle stå ferdig i 1968, men i motsetning til de fleste byggearbeider langs veien i dag, ble arbeidet forsert og faktisk ferdig året før – slik at åpningen av brua ble i oktober 1967.

Du kan lese mer om Tjeldsundbrua Kro og Hotell på deres egen hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS