Espen Asheim Via Travel2

Resultatforbedring i VIA Travel

VIA Travel Group økte sitt driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) til 133 millioner norske kroner i 2010, noe som er historisk topp for konsernet.

Publisert

Konsernsjef i VIA Travel Group ASA, Espen Asheim, er meget fornøyd med resultatet. (Foto: VIA Travel)

Resultatforbedringen skyldes større kostnadskutt og sterk salgsvekst på slutten av året som mer enn kompenserte for noe lavere salgsmarginer, heter det i en pressemelding.

VIA Travel Groups driftsinntekter i 2010 endte på 677 millioner kroner med et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 133 millioner. Resultatet er over 60% bedre enn 2009. Resultatforbedringen skyldes i all hovedsak kostnadskutt på ytterligere 39 millioner kroner samt en omsetningsvekst på 12% de siste seks månedene av året.

Godt fornøyd

Konsernsjef i VIA Travel Group ASA, Espen Asheim, er meget fornøyd med resultatet.

– Vi vokser i markedet fordi våre produkter og tjenester tilfredsstiller et økende behov for lavere reisekost og tettere oppfølging for forretningsreisende. I en global verden som på godt og vondt stadig blir både mer integrert og transparent med terrorangrep, generalstreiker, askeskyer, og snøstormer rundt om i verden, så trenger den reisende mer støtte og support enn noensinne. Vi ser derfor at VIA Travels løsninger innen online, mobil, varslingstjenester, 24/7 telefonsupport, og gode rapporter/statistikker går fra å være høyt verdsatt til å bli helt avgjørende.

Effektivisert den nordiske plattformen

I likhet med kundene opplevde selskapet en utfordrende konjunktur i begynnelsen av 2010, men siste halvår snudde det.

VIA Travel Group har fokusert mye på å effektivisere den nordiske driftsplattformen og tilpasse produkter og tjenester til den forretningsreisenes nye hverdag med reduserte reisebudsjett og tettere oppfølging.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS