Røros

Samarbeid mellom Røros Hotell og Rørosmat

Tettere og bedre samarbeid om produktene og økt salg hos begge parter er det som forventes av resultater av avtalen mellom Røros Hotell og Rørosmat. – Dette er en vinn-vinn-situasjon for begge, sier de daglige lederne for de to selskapene Røros Hotell og Rørosmat, Mikael Forselius og Guri Heggem.

Publisert

Sentrale aktører på Røros inngår forpliktende samarbeid. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Rørosmat har også tidligere levert større mengder matvarer til de tre selskapene på Røros, som er Røros Hotell, Vertshuset og Kaffestuggu.

"Denne avtalen vil styrke samarbeidet mellom bedriftene ytterligere i tillegg til det som har vært praksis før. Nå er samarbeidet formalisert gjennom en samarbeidsavtale som gir større forpliktelser til begge partene men også større muligheter for et enda tettere samarbeid", heter det i en pressemelding.

Større leveranser og økt salg

-Vi er svært glade for å få på plass en avtale med en så stor kunde, sier daglig leder i Rørosmat, Guri Heggem.

-Vi er svært glade for å få på plass en avtale med en så stor kunde, sier daglig leder i Rørosmat, Guri Heggem.

Hun presiserer at forholdet mellom de mange matprodusentene i regionen og de tre kundene på Røros fra før er godt og stabilt, men at det nå er på tide å formalisere samarbeidet ytterligere.

For Rørosmat vil dette på sikt føre til større leveranser og dermed økt salg, men også tettere kontakt med større kunder som gjør produsentene enda bedre i stand til å levere varer som kundene vil ha.

Stordriftsfordeler

For Røros Hotell, Vertshuset og Kaffestuggu betyr avtalen at de nå vil få samlet sine innkjøp hos en leverandør. Dette vil gi stordriftsfordeler for spisestedene i form av at de får én leverandør å forholde seg til og som kan levere det de trenger av råvarer. Ett kontaktpunkt og én telefon er mer rasjonelt enn å kontakte mange leverandører.

Mikael Forselius. (Foto: Tom Gustavsen)

- Vi velger å handle lokalt der det er mulig for oss å gjøre det, og dette vil også gi oss bedre utnyttelse av vårt medlemskap i De Historiske Hoteller og Spisesteder som er tilknyttet innkjøpssamarbeidet Nores, sier Mikael Forselius.

Optimisme med tanke på 2011

Rørosmat avsluttet året 2010 med å sette ny salgsrekord enda en gang. Salgsselskapet for de over tyve matbedriftene i regionen omsatte varer for en verdi av ca 9,6 millioner kroner i 2010, noe som betyr en økning på over 60 prosent i forhold til året 2009. Planen for 2011 er å jobbe videre med avtalene som er på plass og å styrke salget ytterligere.

Røros Hotell kan se tilbake på ett år med en fin utvikling. Januar og februar er tradisjonelt rolige måneder i denne bransjen, men på Røros kan de nå se fram mot Rørosmartna’n som åpner tirsdag 15. februar. I tillegg viser forhåndsbooking fine tall for våren og sommeren 2011

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS