TonjeSvalheim

Samler landets matblogger

Nå skal det bli enklere å orientere seg i jungelen av norske matblogger. Nordmenn liker å utveksle oppskrifter og kjøkkenopplevelser, og nå er mye av denne aktiviteten flyttet til internett. Der er det ikke alltid like enkelt å orientere seg.

Publisert

Tonje Svalheim er leder for medie- og interaktivadelingen i MatPrat. (Foto: Sigurd Fandango)

– Matblogger er blitt veldig populært, og vi ønsker å samle bloggene på ett sted, sier Tonje Svalheim, medie- og interaktivsjef i MatPrat.

MatPrat har formidling av inspirasjon og matglede som en viktig oppgave, og ser at bloggerne gjør en god og spennende innsats på dette feltet. For kort tid siden ble Matbloggerne, blogg.matprat.no, lansert for mennesker som elsker å skrive og lese om mat og matopplevelser.

– Vi har vært så heldig å få med oss syv av landets fremste matbloggere til å dra i gang prosjektet for å inspirere flere matentusiaster til å skrive egen matblogg. De er svært ulike, og de er spredt over hele landet. Men alle er veldig interessert i mat!

Sammen med Oda Christensen i MatPrat vil de legge til rette for at leserne finner interessante oppskrifter og matinspirasjon allerede fra start, og alle matbloggere er velkomne til bloggportalen.

Skaper engasjement

– Mange matbloggere hjelper folk med gode råd om matlaging, og de skaper engasjement rundt alt som har med mat og matlaging å gjøre. Det er viktig for oss i MatPrat, sier Tonje Svalheim.

I dag forventer folk dialog om matlaging, mener hun, og det skal de få på bloggportalen til MatPrat.

– Vår medarbeider Oda Christensen skal følge de norske matsesongene fra sin base i Piemonte i Italia med sin blogg. Hun vil også være i dialog med brukerne.

Det vil hele tiden skje noe nytt på nettsiden, med nye blogginnlegg, oppskrifter, matfilmer, konkurranser og diskusjoner.

Lag din egen matblogg

Alle som vil kan legge inn sin egen blogg.

– Matbloggerne er basert på Wordpress MS, og det er enkelt å komme i gang. Vi håper dette vil bli landets største forum for matblogging, og vi legger opp til at bloggportalen skal få et magasinpreg, i motsetning til samlesider.

MatPrats blogg vil også bli koblet opp mot Facebook, slik at man kan se Facebook-venners aktivitet på matbloggsiden.

– For oss i MatPrat er dette en stor satsing, og bloggportalen vil skille seg klart fra våre andre mediekanaler, sier Tonje Svalheim.

Newswire

"
Powered by Labrador CMS