BoracayWhiteBeachFilippenene

Single mennesker er trendsettere

Single mennesker er trendsettere i Norge. De utgjør en stor del av befolkningen, og påvirker ferietrendene.  Engang var singelreiser stemplet som nisjereiser. I dag er ordet ”nisje” en saga blott. Faktisk lever 52 prosent av befolkningen i Oslo alene i perioder og singelreiser er blitt en vanlig reiseform.

Publisert

Singelferie er in. (illustrasjonsfoto)

- Det er noe med det at de gode reiseopplevelsene blir enda bedre når de deles, sier Gro Husmo, daglig leder på Carpe Diem Singelreiser.

Godt følge gjør milen kort

– Å være singel skjer de fleste i perioder av livet og i alle aldre. Mange er engstelige for å reise på ferie og ha den berømte boka som eneste middagsselskap. Andre har alltid drømt om å reise til Machu Picchu, men har ingen i vennekretsen som ønsker å dra.

- Ikke vær redd for å reise alene på ferie, oppfordrer Gro Husmo.

- Mennesker i samme situasjon som deler nye opplevelser og ristes sammen til en gruppe på en uformell og ukomplisert måte.

Vel hjemme igjen føler de at opplevelsene sammen med andre har gjort dem sterkere, og mer i stand til å takle livets store og små ut fordringer.

Reis med åpent sinn

Gro Husmo, primus motor Carpe Diem, har ledet grupper langs inkastiene til Machu Picchu, på øyhopping på Færøyene, til toppen av Kilimanjaro og på utallige safarier.

Hun anbefaler med glede hvor man bør padle kajakk i Canada, den beste stranda i Ghana eller det best bortgjemte lille tehuset i Iran. Med andre ord en reiseglad og nysgjerrig ung kvinne som brenner for de store opplevelsene.

– Erfaring er essensielt i turproduksjon, i kombinasjon med det å kjenne deltakernes behov og ønsker. Vi er ingen reiseoperatør for ungdom. Tvert i mot. Deltakerne er voksne, ressurssterke mennesker og erfaringen viser at både 30-åringer så vel som spreke pensjonister trives godt i samme gruppe. Single er gjerne mer åpne og det bidrar til å lage en sammensveiset gruppe på en, to, tre. Det er ikke alderen, men innstillingen som teller. Av og til finner noen likevel tonen, og det er jo alltid hyggelig, smiler Husmo.

Topp 10 singelreiser

Cuba – Annerledesøya syder og bobler av liv.

Toscana – Ingen superlativer er gode nok.

Bhutan, Nepal og India – Himmelhøyt og magisk.

Marokko – Landet i alle regnbuens farger.

Provence – Utrykket ”Carpe Diem” må ha blitt til her!

Singapore, Malaysia og Bali – Tre herlige land i Østen.

Catalonia – til fots og på sykkel, med kulinariske gleder i bøttevis.

Peru – Vakkert og mystisk, fullt av høydepunkter.

Skjærgårdscruise og kajakk i Kroatia – Utforsk det vakreste av Adriaterhavet.

Pressemelding fra Carpe Diem Singelreiser

Powered by Labrador CMS