DHLGuidenGurliHøegUlverud-3

Sunnere mat langs veien

Nesten én av to veikroer har innført sunnere mat som følge av DHL-guiden. Det viser en undersøkelse gjennomført blant norske spisesteder for transportselskapet DHL Express.

Publisert

Et sunt kosthold langs veien er en av våre hjertesaker, sier Gurli Høeg Ulverud, kommunikasjonsdirektør i DHL Express.

- Det er gledelig å se at spisestedene følger opp initiativet fra oss om å servere sunn og næringsrik landeveismat. At nesten halvparten av spisestedene nå innfører sunnere menyer som følge av omtalen i DHL-guiden, viser at budskapet vårt har nådd frem. Et sunt kosthold langs veien er en av våre hjertesaker, sier Gurli Høeg Ulverud, kommunikasjonsdirektør i DHL Express.

Etterspør sunnere mat

Spisestedene forteller også om økt etterspørsel etter sunne alternativer. Nær halvparten av de spurte svarer at de i stor grad opplever at kunder vil ha mer sunn mat nå enn før som følge av DHL-guiden.

- Dette tyder på at DHL-guiden er blitt en viktig del i reiseforberedelser og på bilturer. Reise og mat er begge opplevelser, og DHL-guiden vil gi bilister litt av begge deler. Derfor er det inspirerende å se at også kundene er blitt mer bevisste på hva slags mat de vil ha langs landeveien, sier Ulverud.

Tre av ti spisesteder opplyser dessuten at de har fått flere kunder som følge av DHL-guiden. 33 prosent forteller også at yrkessjåfører de siste årene har endret matvanene til sunnere mat og mer frukt og grønt.

44 prosent med sunnere meny

44 prosent av spisestedene har begynt å tilby sunnere mat som følge av DHL-guiden. I vår besøkte sjåfører fra DHL Express og ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo nær 140 spisesteder over hele landet. De vurderte utvalg, smak, kvalitet og sunnhet i menyene. DHL-guiden har siden 2008 blitt utgitt hver sommer.

- DHL-guiden har økt bevisstheten rundt sunn mat. Vi håper at dette kan være til inspirasjon for dem som ennå ikke har bestemt seg for å satse mer på sunne alternativer, sier Ulverud.

DHL-guiden

DHL-guiden ble for første gang lansert i 2008, og er tilgjengelig både som webapplikasjon for iPhone og på nett: www.dhlguiden.no.

DHL-guiden er utgitt av transportselskapet DHL Express, med støtte fra Sergel, et ledende selskap innen faktura-, reskontro- og inkassotjenester i Norden og Baltikum.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS