MeyergårdenHotell

Svanen til Stiklestad og Mo i Rana

Rica Partner-hotellene Stiklestad Hotell i Verdal og Meyergården Hotell i Mo i Rana tilbyr nå gjester «grønnere» overnatting med det offisielle nordiske miljømerket Svanen.

Publisert

Rana-ordfører Kai Henning Henriksen kunne sammen med miljøvernsjef i Rana kommune, Hilde Sofie Hansen, overrekke miljømerket Svanen til en stolt hotelldirektør Ove Bromseth ved Meyergården Hotell.

Meyergården Hotell startet arbeidet med å oppnå miljømerket tidligere i år.

– Vi strekker oss mot de strengeste kravene i denne bransjen. På den måten vil vi gjøre det enkelt og naturlig for miljøbevisste gjester å velge riktig hotell. I tillegg er den økte miljøkunnskapen og engasjementet blant de ansatte en ekstra gevinst, sier direktør Ove Bromseth ved Meyergården Hotell.

Det synlige beviset på at hotellet oppfyller verdens strengeste miljøkrav for hotell, ble overrakt av Rana-ordfører, Kai Henning Henriksen.

Stiklestad: Hotell og kulturhus hånd i hånd

Direktør i Stiftelsen Miljømerking, Alvhild Hedstein, overrakte personlig svanelisensen til direktør ved Stiklestad Hotell, Bjørg Aase Aksnes og driftsleder ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Terje Dahl. Dette er første gang et hotell og et kulturhus svanemerkes sammen

– På Stiklestad var den største utfordringen med miljøsertifiseringen knyttet til det til å svanemerke ulike deler av virksomheten, og det er første gang at et hotell og kulturhus svanemerkes sammen, forteller hotelldirektør Bjørg Aase Aksnes ved Stiklestad Hotell. Stiklestad Hotell er en integrert del av Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

– Vi så tidlig at det ikke var mulig å skille disse to enhetene fra hverandre, både med hensyn til besøkstall og avfallshåndtering. Søknaden vår ble nok noe spesiell, men vi har bare møtt velvilje og hjelp hos Miljømerking, sier Aksnes. Kulturhuset er det første i sitt slag i Norge med Svanen.

Et løft i hele virksomheten

Det er Stiftelsen Miljømerking som kontrollerer at miljømerkede bedrifter oppfyller kriteriene og som utsteder lisensene til å bære miljømerket.

– Vi vet at hotellene som oppfyller kravene for å få Svanen både sikrer klimagevinster og reduserer bruken av miljøfarlige stoffer i samfunnet. Helhetstenkningen er den største kvaliteten med dette merket. Ingen bedrift oppnår merket hvis de bare fokuserer på noen avdelinger eller utvalgte områder. Det er et felles løft i hele virksomheten som ligger bak en Svane på døra, sier Alvhild Hedstein, direktør i Miljømerking Norge.

Felles for både Stiklestad Hotell og Meyergården Hotell er lavere vann- og energiforbruk, mindre bruk av miljøskadelige kjemikalier, en drastisk reduksjon i engangsartikler og mindre avfall.

Flest svanehoteller i Norge

Hotellene, som begge er Rica Partner hoteller, føyer seg til en lang rekke av hoteller i Rica-kjeden som oppfyller de strenge kravene fra miljømerket Svanen.

– Med Stiklestad Hotell og Meyergården Hotell har vi per dags dato 42 hoteller i Norge og Sverige med Svanen, sier miljøsjef i Rica Hotels, Lise Sunsby. Dette gjør Rica Hotels til den norske hotellkjeden som kan tilby flest overnattingsalternativer med Svanen. Kravene er allerede de strengeste i verden for hoteller, og de skjerpes kontinuerlig for at bransjen skal bidra stadig mer i den globale klimadugnaden.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS