it-stress colourbox.com

Dette stresser oss mest på jobben

Over halvparten av dem som har svart på en svensk arbeidsmiljøundersøkelse, svarer at de blir stresset av ikke å rekke å få gjort en så god innsats på jobben som de hadde ønsket.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Det er det svenske arbeidsmiljøtidsskriftet Du&jobbet som presenterer en liste over arbeidslivets verste stressfaktorer. 57 prosent av de knapt 2700 personene som deltok i undersøkelsen, valgte alternativet ”Å ikke få gjort en så bra jobb som jeg ønsker”. Nesten like mange, 55 prosent, blir stresset av å ha for mange arbeidsoppgaver.

På tredje plass kommer problemer med teknikken, med 47 prosent. Noe annet som stresser relativt mange, er konflikter i arbeidsgruppa, omorganiseringer og å måtte gjøre flere ting samtidig.

Syke arbeidsplasser

Bella Stensnäs, psykolog på Stressmottagningen i Stockholm, konstaterer at det finnes syke arbeidsplasser der det stilles høye krav til den enkelte ansatte, samtidig som mennesker har liten innflytelse over eget arbeid. Det finnes også dem som ikke klarer å tilpasse arbeidet til reduserte ressurser.

– Vi legger inn femtegiret istedenfor å gjøre arbeidet litt halvveis.

Når det gjelder problemer med teknikken, mener Jonas Söderström, ekspert på it og arbeidsmiljø, at problemene ofte undervurderes og gjøres individuelle, istedenfor av vi tar dem på alvor.

Gå inn her for å se hva som stresser oss mest på jobben!

(Du&Jobbet)

HMS-magasinet

"
Powered by Labrador CMS