colourbox_ferie

Menn slapper dårligst av i ferien

Flere menn enn kvinner har trøbbel med å koble av i ferien og ta helt fri fra jobben, viser dansk undersøkelse.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Danske menn har i motsetning til danske kvinner problemer med å legge igjen mobiltelefonen hjemme, holde seg vekk fra e-post og i det hele tatt slappe av i ferien, viser en ny undersøkelse foretatt av HK/Privat. Ca. 1600 medlemmer fra alle bransjer deltok i undersøkelsen, skriver HMS-magasinet på nett.

Mobil og e-post

34 prosent av mennene er ifølge undersøkelsen tilgjengelig for jobben på mobil i ferien. Blant kvinnene er det bare 15 prosent som holder øye med arbeidstelefonen i ferietiden.

Også når det gjelder behovet for å sjekke e-posten, ligger mennene øverst på statistikken. 56 prosent av mennene sjekker e-posten i ferien, mot 40 prosent av kvinnene.

Identifiserer seg mer med jobben

Mannsforsker Kenneth Reinicke fra Roskilde Universitet er ikke overrasket over resultatet.

– Menn identifiserer seg mer med jobben og har en forestilling om at de er uunnværlig. Mange menn har vanskelig for å slippe taket, og det er problematisk for noen av det maskuline kjønn å omstille seg når ferien starter, sier han. Menn føler også mer enn kvinnene at de skal stå til rådighet for sin arbeidsplass også i ferien, sier mannsforskeren.

– Menn føler det ikke brysomt dersom man skulle bli kontaktet i ferien, sier Reinicke, som for øvrig tilbrakte ferien på stranden da det danske pressebyrået Ritzau fikk tak i ham på mobiltelefonen.

(Ritzau/HMS-magasinet)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS