PetterAStordalenChoice2

Stordalen vil bidra til gjenoppbygging av Utøya

Petter Stordalen vil bygge opp igjen Utøya, og donerer fem millioner kroner for å gjenoppbygge og gjenreise driften på Utøya. Han tror at det vil koste et sted mellom 15 og 20 millioner kroner å gjenoppbygge stedet, og håper flere følger hans eksempel.

Publisert

Petter A. Stordalen bidrar med midler til å gjenreise Utøya.

Bygningene er sønderskutte og det Utøya-ungdommene skal få se er et nytt Utøya, mener Stordalen, som forteller at midlene til gjenopbygningen kommer fra Stordalen-fondet.

– Jeg fikk en henvendelse, og er glad for å kunne bidra og delta i en dugnad for å gjenoppbygge Utøya. Det er et angrep på oss alle. Utøya skal bli et sted for oss alle, sier Stordalen.

Hjelper alle

På spørsmål fra VG om han har noe spesielt engasjement i forhold til AUF, svarte Stordalen:

– Dette ville jeg gjort uansett om det var Sosialistisk Ungdom eller det var Fremskrittspartiets Ungdom som var rammet. Det er avgjørende for det vi tror på at Utøya gjenreises, sier Stordalen.

Les mer på VG nett

Skal tas tilbake

På en pressekonferanse i dag der partisekretæren i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, AUF-leder Eskil Pedersen og Petter Stordalen deltok, ble det slått fast at den nå blodflekkede Utøya i Tyrifjorden skal tas tilbake.

– Vi skal ta Utøya tilbake. Ikke bare for AUF. Angrepet ikke bare et angrep på oss. Angrepet er et angrep på demokrati og åpenhet. Utøya skal fortsatt være AUFs øy, men den skal være et sted for alle, sier Pedersen på Dagbladets nettsider.

Stordalen sier til TV 2 at han ikke stiller noen betingelser eller krav til hvordan pengene brukes.

Les også mer om saken på Vardens nettsider

"
Powered by Labrador CMS