NM_cupcake_spising2011
NM_cupcake_spising2011

NM i cupcakespising

24. juni arrangeres "Norgesmesterskap i cupcakespising" på Kirkenær i Solør.

Publisert

Klart for et nytt NM.

Anledningen er 30-årsjubileet for St.Hans-feiring på Kirkenær med døgnåpne butikker, salgsboder, tivoli, konsert/show/fest m.m.m.

Det opplyser arrangementsansvarlig, Ivar Bakke, konditor, medeier og daglig leder ved Evensen’s Bakeri & Conditori AS, et lite tradisjonsbakeri som har eksistert i over 100 år.

Konkurranseopplegg

Konkurranseopplegget? – Vi tenker å ha 10 deltagere på hver runde, der vi setter fram for hver deltaker 10 muffins med flere forskjellige smaker som de får 4 minutter på seg å spise opp. Klarer ingen innen tiden har gått ut, vil den som har spist flest gå av med seieren. Cupcakes

Hva er cupcake?

– Det er en trendkake fra USA, med smør, sukker, egg og hvetemel som de viktigste ingrediensene, bakt i en liten papir- eller metallform. De kan gjerne tilsettes smak og bli dekorert med smørkrem eller melisglasur og sjokolade eventuelt sukkerpynt. Den største forskjellen fra muffins, er at den kan være enklere, gjerne noe mindre søt og mer brødaktig.

Blest rundt bakerfaget

Formålet med det nye NM? – Å lage litt liv og røre og ikke minst litt blest rundt bakerfaget. Vi har hatt lignende «kakestunt» under St.Hansfeiringen på Kirkenær; i 2009 laget vi "Norges høyeste bryllupskake" som var 3,36 m høy og veide over 70 kg. Bakeriet har også stilt med deltaker i "Norges Beste kake" og "Årets Kake" i regi av Baker- og konditorenes Landsforbund flere år, der vi er kommet ut med 2., 4. og 6. plass.

Påmelding

Påmelding hos Evensen`s Bakeri & Conditori på Kirkenær, med fredag 24.juni kl. 17.00. (Deltakeravgift kr 50.) Det blir både penge- og pokalpremier:Mobil: 94 78 27 23E-post: ivar@conditoriet.no" Facebook: ”NM i cupcake-spising!”Pressemelding/Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS