MathallenVulkanHoyde
MathallenVulkanHoyde

Disse blir å finne i Mathallen

Listen over aktørene som skal friste osloborgere og tilreisende til Mathallen i Oslo er klar.  Nå jobbes det på spreng med å gjøre lokalene klare før dørene åpner i begynnelsen av oktober. Hele 30 butikker og restauranter har fått plass i den gamle fabrikkhallen på Vulkan i Oslo. Se hvilke i denne saken.

Publisert

Bildetekst her...30 aktører er klare for Mathallen.

I Mathallen vil du finne tysk, spansk, italiensk, fransk, asiatisk – og ikke minst mye norsk kvalitetsmat.

For menigmann og kjøkkensjef

– Mathallen skal være et sted for alle. Både folk flest og kjøkkensjefer skal kunne handle råvarer her, være seg fra norske småskalaprodusenter til utenlandsk spesialimport. Og det skal være åpent fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, sier Frode Rønne Malmo, markedssjef for Mathallen.

Frode Rønne Malmo utenfor Mathallen. (Foto: Morten Holt)

Frode Rønne Malmo utenfor Mathallen. (Foto: Morten Holt)

Han forteller at Mathallen, når den står ferdig i oktober, skal bli et senter for norsk matkultur.

De spesielt interesserte

– Vi ønsker å skape et treffpunkt for både mannen i gata, de som er spesielt interessert i mat og de profesjonelle. Her skal du kunne både lære bort og bli lært, sier han.

– Mathallen skal bli et sted hvor du tar med deg familie og venner og tilbringer en fridag. Her blir det kafeer, restauranter, små spesialistbutikker samt en rekke matrelaterte aktiviteter. Du skal i Mathallen få oppleve maten på nært hold – se, smake, lytte og nyte, sier Rønne Malmo

Disse aktørene finner du

Melkerampa – Tine meieriers nye brandstore

Skal selge ost og meieriprodukter. Her kan man få tak i de videreutviklede produktene som TINE har og fra de mange småskalaproduktene de støtter opp under, men som du ikke finner i dagligvarehandelen.

Delikatysk

Tysk spesialbutikk der man får servert hjemmelaget tysk mat. Med utgangspunkt i mat og drikke fra Alsace, men med ønske om å presentere mat fra hele Tyskland.

Atelier Asian Tapas

Skal gi deg smakebiter av det beste av den asiatiske maten. I tillegg til servering vil de også ha en butikkdel der de selger spesialvarer, både importerte og egenproduserte. Kjøkkenet er basert på det vietnamesiske kjøkken. Samme eieren som i dag driver restauranten Xich Lo på Egertorget.

I Kongens Hage

Noen av de mest innovative matprodusentene fra området rundt Oslofjorden har gått sammen for å selge og markedsføre sine produkter under navnet ”I Kongens Hage”. Et regionalt gårdsutsalg med virkelig kortreiste varer, av høy kvalitet - som egg fra Vingulmark og eplebaserte drikker fra Egge Gård.

Smak av Valdres

Skal tilby det ypperste av det Valdres kan frembringe av lokalprodusert mat og drikke – med både butikk og serverringssted. Utvalget vil variere gjennom året, men i bunnen vil det ligge sikre kort som rakfisk, ost, kurv(spekepølse), fenalår, spekeskinke, lefse, flatbrød, god drikke og andre spesialiteter.

Comer Con Arte

Navnet betyr spis med kunst. Dette blir et sted med det beste fra Spania både innenfor kunst, matvarer og servering, og med like mye vekt på alle tre områdene. Her vil du få kjøpt det ypperste av Spanias gourmetvarer som skinke, pølser, oljer og eddik, ost,

krydder og mye mer. I tillegg blir det servering av genuin spansk mat på den måten man får den servert i Spania. Og mens du spiser og drikker spansk vin kan du beundre kunsten og kjøpe den med deg når du går.

Friends Fair Trade

En miljøvennlig og rettferdig butikk. De har trolig Nordens største utvalg av Fair Trade-produkter og veldig mange av disse er i tillegg økologiske, biodynamiske eller resirkulerte. Butikken vil by på et bredt spekter av varer, som kaffe og te i mange forskjellige former, drikkesjokolade, snacks, sjokolade, müsli, energibars, juice, nøtter, cola, smoothies, marmelade, krydder, chutney, ris, pasta, olivenolje, syltetøy, vanilje og tørket frukt og grønnsaker.

Kulinarisk Akademi (KA)

Skal drive tre kurskjøkken. Her vil det ble muligheter for kurs og opplæringen innenfor det meste av mat og drikke, enten du er en nysgjerrig amatør, vennegjeng, vinklubb eller bare en som har lyst til å utforske matverden og mulighetene.

Hello Good Pie

Blir Norges første pieshop, et utsalgssted dedikert til pai. Her får du kjøttpai, vegetarpai, quiche og dessertpai – med andre ord pai til både frokost, lunsj og middag. I tillegg får du til tilbehør som salat, potetmos og ertestuing.

Den blinde ku

Ostene fra Den blinde Ku har siden starten i 1998 høstet stor annerkjennelse og har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser for sin kvalitet. Den blinde Ku har over 25 forskjellig ostevarianter, med utradisjonelle navn som Blåmandag og Møøzzarella.

Husets

Husets er basert på forkjærlighet for gode matvarer og ærlig markedsføring. Husets kommer til å selge utvalgte kjøtt- og meieriprodukter.

Via Italia

En butikk med spennende italienske varer. Blant vareutvalget nevnes olivenolje fra Toscana, unike kjøttvarer og mange andre spennende gårdsprodukter. En stor del av varene er økologiske.

Frøya Sjømat

En sjømatbutikk spesialisert på skalldyr. Spesialitetene er kamskjell, reker, østers, krabbe og blåskjell. Ambisjonen er å skape et spesialutsalg av det beste Norge har innenfor skalldyr.

Sous Vide Norge

Ledende bedrift i Norge innen sous vide-utstyr, rådgivning, kurs og inspirasjon. I Mathallen vil SousVide åpne et eventkjøkken i samarbeid med topp råvareprodusenter, og i tillegg drive en kjøkkenutstyrsbutikk.

Ølakademiet

En gastro-pub, øl-butikk og mikrobryggeri. Dette blir et sted med fokus på godt øl og god mat i kombinasjon.

Annis Pølsemakeri

En spesialisert slakterforretning som vil tilby det beste vi har her i landet innen kjøtt, slakt, pålegg, ferdigstekte produkter, pølser, spekemat med mer.

Barramon

Vinimportør av Spansk vin som I tillegg til en vinbar også vil servere pinxhos og spanske tapas.

Solberg & Hansen

Åpner en kaffe/te-bar og butikk der du kan lære om, nyte og handle kaffe og te av de beste i bransjen.

Stange Gårdsprodukter

Åpner en konseptbutikk der de presenterer og selger fjærkre og tilhørende gårdsprodukter. Stange fokuserer på råvarer av høy kvalitet og kompetanse i butikken.

Baker Nikolaisen

Bakeren har vært i bransjen i over 100 år. I Mathallen vil det bli solgt ferske brød, kaker og andre konditorvarer.

Champagneria Bodega

Kjent som et av Oslos beste tapas-spisesteder, og med en stor, variert vinliste både med og uten bobler. I Mathallen skal de ha en butikkdel med salg av skinker og ost, samt en vinbar med original og genuin tapas av høy kvalitet. I tillegg får de en hyggelig uteservering.

Vulkan Fisk

Butikken skal ha satsning på fersk fisk, skalldyr, røkt og tørket fisk og mye mer. Ønsker å bli Norges beste fiskebutikk. I tillegg vil det serveres tilhørende sjømatretter i serveringsdelen av butikken, sushi og østers m.m. Butikken skal drives med vekt på høy kvalitet

på råvarene og tilsvarende høy kvalitet på kompetansen til de bak disken.

Sultan Frukt og Grønt

Skal åpne en stor butikk med et bredt utvalg av frukt, grønt, krydder, sauser, oljer og masse annet av god kvalitet og til gode priser. Som en del av konseptet åpner de også for å utvide sortimentet med en satsning på nisjeprodukter som Mathallens publikum etterspør.

Slakterhuset

Endelig kommer den gode gamle slakterbutikken tilbake. Bemannent med et inspirert og kompetent team, og med unike høykvalitets kjøttvarer I disken, har Slakterhuset ambisjoner om å bringe godt kjøtt til folket, til en uslålig kombinasjon av pris/kvalitet og alltid med et smil.

Smak av Innlandet

Med utgangspunkt I dedikerte, dyktige produsenter I Oppland oh omegn, vil de bringe ferske godsaker rett fra åker`n og I butikken. Her får ny ferskt elgkjøtt I sesongen, poteter, bær og mye annet snadder.

Hotel Havanna

Jan Vardøens delikatessebutikk åpner et nytt utsalg I mathall med fokus på egenproduserte deliktasser og importerte godsaker, samt servering av deres egen Paella laget av husets kokk fra Valencia (Paellaens hjemby)

Ma Poule

Mathallens franske butikk. Driver I dag butikk I mathaller I London og København. Tar med seg franske spesialiteter som confit, foie gras, ost, vin, skinkepålegg og vil skape fransk stemming I Mathallen.

Grünerløkka Brygghus

Egenproduserte pølser, egenprodusert øl og lun god stemming er nøkkelord I dette konseptet.

Øltorget

Ølbutikk med mer enn 200 sorter øl

Von Porat

Restaurant som skal ligge i Mathallens andre etasje. Dette blir Mathallens brasseri. Med fokus på årstidene, råvaresesongene og basert på tilgjengelige råvarer I Mathallen vil noen av Oslos beste kokker lage godsaker med servering til sent

Smelteverket Vulkan

Jan Vardøen åpner restaurant i Mathallens kjellerlokaler. De unike 50 m lange og 5 m brede lokalene som ligger på høyde med vannskorpa I Akerselva vil tilby et helt unikt og spennende konsept i Norge.

Les mer om Mathallen i den kommende utgaven av Horeca (nummer 5 2012)

Vulkan-området med Mathallen (midt i bildet)

Powered by Labrador CMS