NinaAskvik1
NinaAskvik1

Har nytenkende hotelldirektører

Årets Hotelier 2011 og Årets Hotelier 2012 er begge fra bergensområdet, begge gått læretiden sin på Solstrand Hotel & Bad på Os, og begge jobber nå som hotelldirektører for Rezidor Hotel Group. Nina Askvik ble kåret til Årets Hotelier i 2011 og er nå administrerende direktør på Bergens ”nyeste” hotell, Radisson Blu Royal Hotell. Bjørgvin Thorsteinsson vant den prestisjefylte kåringen i år, og er nyansatt sjef på Radisson Blu Royal Garden Hotell i Trondheim.

Publisert

Nina Askvik ble kåret til Årets Hotelier i 2011 og er nå administrerende direktør på Bergens ”nyeste” hotell, Radisson Blu Royal Hotel.

Prisen Årets Hotelier, som deles ut av Cornell Hotel Society, går til en etablert hotelldirektør som har utmerket seg ved eksepsjonelt gode resultater i sitt arbeid eller har vært spesielt nytenkende i sin virksomhet og lederrolle.

Premien er et to ukers program for etterutdannelse ved Cornell University – School of Hotel Administration i USA, inkludert reise og opphold. Formålet med utdelingen er å fokusere på viktigheten av lederrollen i hotell,- restaurant- og reiselivsbedrifter, samt å fremme resultatorientert og nytenkende lederskap blant hotelldirektører.

Nytenkende lederskap kan bli nyttig for begge hotelldirektørene. Radisson Blu Royal på Bryggen i Bergen er nylig gjenåpnet etter en totaloppussing til over 300 millioner, og på Radisson Blu Royal Garden i Trondheim skal de i gang med en omfattende renovering til over 100 millioner kroner.

Spektakulært prosjekt på Bryggen

Totalrenoveringen av Radisson Blu Royal på Bryggen i Bergen er et av de største og mest spektakulære hotellrenoveringsprosjektene i Norge de seneste årene. Hotellet ble bygget i 1982, og har siden den gang bare gjennomgått små ansiktsløftinger.

– Etter denne totalrenoveringen fremstår hotellet som helt nytt. Det er på ny den perlen det var da vi åpnet for 30 år siden. Nå befester vi igjen vår unike posisjon, og blir igjen markedsleder i Bergen, fortalte administrerende direktør Nina Askvik under den storslåtte bryggefesten som markerte gjenåpningen av hotellet.

Bjørgvin Thorsteinsson (til venstre) vant den prestisjefylte prisen Årets Hotelier i 2012. Som nyansatt administrerende direktør kal han lede renoveringen av Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim.

Lokal byggeskikk til 100 millioner i Trondheim

I Trondheim står de foran en omfattende renovering som starter allerede i høst. Prosjektet vil forsterke hotellets unike fremtoning med base i den lokale byggeskikken. Alle hotellets 298 rom og bad skal renoveres, i tillegg til at fasade, inngangsparti og resepsjonsområde vil gjennomgå store forandringer.

– Jeg gleder meg enormt til å komme i gang på Royal Garden. Det er et unikt hotell med en helt spesiell plass i hjertet til mange, og det følges veldig riktig å bli en del av teamet som skal lede renoveringen helt fra dag én, sier nyansatt administrerende direktør, Bjørgvin Thorsteinsson.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS