WestCoast1
WestCoast1

West Coast Restaurant åpnet i Göteborg

Nå har restaurant West Coast på Gothia Towers Hotel i Göteborg åpnet. Her kan folk i Göteborg, besøkende fra resten av Sverige samt internasjonale hotellgjester møtes og nyte de aller beste råvarene fra vestkysten. Bak restauranten står lagleder på Svenska Kocklandslaget, Krister Dahl, som kaller West Coast ”en kjærlighetserklæring til den svenske vestkysten”.

Publisert

Krister Dahl er Executive Chef på Hotell Gothia Towers i Göteborg.

Fredag 24. august var det premiere på West Coast, en moderne bistro med stemning av salgshall som byr på det aller beste fra den svenske vestkystens råvarer. De fleste råvarene som tilberedes på West Coast kommer fra Göteborg-området og kjøkkenet satser på å fremheve råvarenes rendyrkede smaker på en spennende måte.

Råvarer

- West Coast er en kjærlighetserklæring til vestkysten, til Sverige og vårt fantastiske spiskammer av råvarer. Vi velger råvarer fra noen av de beste produsentene i regionen og vi har f.eks. skalldyr i verdensklasse her. På West Coast vil vi hylle de små leverandørene som deler våre verdier og som står for holdbarhet, miljøtenking og bevisste valg, sier Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers.

På menyen står blant annet KRAV- og MSC-merkede muslinger fra Mollösund og torsk og rødspette kommer fra en bestand som er grønnlistet av WWF. Oksekinn, som kokes i porter og serveres med sellerikrem, fritert løk og solbærgelé, kommer fra Ölanda Säteri og langtidsstekt ribbe med pølse, syrlige grønnsaker og sprø poteter kommer fra den svenske gården Stommen Long.

70 sitteplasser

West Coast har ca. 70 sitteplasser og i tillegg til vanlige restaurantbord tilbyr de også sosial spising ved ”selskapsbordet”, et langbord for 12 personer og en matbar der det skal oppleves som behagelig å nyte det gode vestkystkjøkkenet også for middagsgjester som spiser alene. Skalldyrakvarium, østersbasseng, kjøtt og fiskedisker bidrar til den ekstra vestkystfølelsen.

Krister Dahl er Executive Chef på Hotell Gothia Towers i Göteborg og har ledet Svenska Kocklandslaget siden 2005.

Han er den eneste i verden med tre OL-gull i matlaging og i høst trener han kokkelandslaget foran OL i Tyskland i oktober.

Les mer om West Coast på Westcoastgbg.se

"
Powered by Labrador CMS