Paul Bocuse og Geir Skeie1

Bocuse spionerer på norsk kokkesuksess

Institute Paul Bocuse i Lyon i Frankrike velger å sende fire masterstudenter på praksis til Norge og mathovedstaden Stavanger. Det franske kjøkkenet er i ferd med å bli alvorlig utfordret av norske og nordiske kokker, og nå vil franskmennene knekke den norske og nordiske koden.

Publisert

Paul Bocuse sammen med vinneren av Bocuse d`Or i 2009, Geir Skeie. (Foto: Morten Holt)

Nå har sjefen selv har bestemt seg for å finne ut hvorfor og det er spesielt to hovedspørsmål han vil vite mer om:

1) Ny nordisk mat – hvordan får vi det til? Hvordan har Norden klart å vende hele den gastronomiske verdens øyne mot seg?

2) Norske kokkers dominans i internasjonale kokkemesterskap – Norge har nå passert franske kokker i medaljestatistikk for Bocuse d`Or.

Les også: Norge best i verden

Stavanger – et naturlig valg

"

Ellen Math Henrichsen. (Foto: Tom Haga)

– Vi ser at det var et naturlig valg for instituttet å sende sine masterstudenter til Stavanger og matklyngen ved Måltidets Hus, og det setter vi pris på, sier daglig leder Ellen Math Henrichsen.

Hun håper at samarbeidet med Frankrikes mathovedstad Lyon og Paul Bocuses skole for internasjonale studenter innen gastronomi, hospitality og reiseliv bare er starten på en større utveksling mellom de to matmiljøene Stavanger og Lyon representerer.

En ukes opphold

Det er fire masterstudenter som fra 1. til 8. juni skal hospitere hos Sola Strandhotell, Region Stavanger, Renaa Restauranter og Herlige Stavanger restauranter. I arbeidet skal de lete etter svarene på spørsmålene fra selveste Paul Bocuse, og ikke minst til egne masteroppgaver.

– De fire har tung og variert erfaring fra restaurant- og hotellbransjen internasjonalt, og vil gjøre verdifulle oppdrag for de lokale bedriftene de hospiterer hos, sier Henrichsen.

I tillegg vil de få bred innføring i det systematiske arbeidet som gjøres på Gastronomisk Institutt, i Måltidets Hus og med de norske kokkelandslagene.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS