FirstHotelAmbassadeurDrammen

Kjøper First-hotell i Drammen

Anker STI Holding AS har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe First Hotel Ambassadeur i Drammen. Anker STI vil fortsette driften under navnet First Hotel Ambassadeur gjennom en franchise‐avtale med First Hotels.

Publisert

Fra ett av rommene på First Hotel Ambassadeur i Drammen.

Host Hoteleiendom Norge AS og Tribe Hotel Management Norge AS har inngått en intensjonsavtale om salg av eiendommen og driften ved First Hotel Ambassadeur i Drammen til Stiftelsen Anker studentboliger v/Anker STI Holding AS. Anker STI vil fortsette driften under navnet First Hotel Ambassadeur gjennom en franchise‐avtale med First Hotels.

Drammens største

First Hotel Ambassadeur er ifølge en pressemelding Drammens største hotell både med hensyn til romkapasitet og konferansekapasitet. En omfattende renovering er nylig avsluttet, som omfattet 144 rom med korridorer, samt renovering av konferansefasilitetene med det siste innen AV-utstyr.

– Vi har eid og drevet First Hotel Ambassadeur siden 1998. Når vi nå vurderer å selge hotellet så er dette på bakgrunn av tre forhold; Vi får frigjort likviditet, vi får synliggjort at det er store merverdier i både eiendomsmassen og driften vår og hotellet vil fortsatt bli profesjonelt drevet under merkevaren First Hotels, uttaler Styreleder Asmund Haare i First Hotels.

Vinn-vinn-situasjon

Administrerende direktør i Anker STI Holding Per Carlenius uttaler:

– For Anker STI representerer First Hotel Ambassadeur en spennende mulighet til å øke vårt engasjement innenfor hotell. Vi ser en vinn-vinn-situasjon i transaksjonen og gleder oss til å få muligheten til å videreutvikle hotellet sammen med First Hotels. Med sine 237 rom er hotellet så stort at vi ser muligheter for å utvikle noen av rommene til studentboliger over tid, og bruke disse rommene som vandrehjemsrom om sommeren. På denne måten kan vi skape et kombinasjonsbygg tilsvarende det vi har gjort med Anker Hotell på Ankertorget i Oslo.

Partene er enige om ikke å gå ut med kjøpesummen før gjennomføring av avtalen.

Heilo Eiendom AS er rådgiver i transaksjonen.

Fakta

First Hotels er en av Skandinavias ledende hotellkjeder med 60 unike hoteller med sentral beliggenhet iutvalgte byer i Norge, Sverige og Danmark.

Anker STI er en næringsdrivende stiftelse med aktivitet innenfor forretningsområdene studentboliger, næringseiendom, hostel- og hotelldrift. Stiftelsen eier og driver blant annet Anker Hotel i Oslo og ca 1000 studentboliger.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS