SundbytunetSundbyWerme

Norsk øl til Bocuse d’Or i Lyon

For første gang skal flere varianter av norsk øl leske ganene til det kresne publikummet under den store matmessen Sirha som arrangeres samtidig med det prestisjetunge og uoffisielle VM i kokkekunst, Bocuse d’Or i Lyon.

Publisert

Gründer Kjersti Sundby og sjefsbrygger Frank Werme på Sundbytunet Bryggeri skal servere øl i Lyon (Foto: Sundbytunet)

Ølet skal serveres sammen med ulike retter av norsk sjømat som skal tilberedes av ledende norske kokker med Arne Brimi, Harald Osa, Christoffer Haatuft og Heidi Bjerkan.

- Dette er en stor anerkjennelse for norske bryggerier og vi gleder oss til å skjenke ølet til verdens fremste mat- og drikkemennesker, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri og drikkevareforeningen.

De bryggeriene som reiser i Lyon i januar er: Nøgne Ø, Kinn, Ægir og Sundbytunet.

- Vi får daglig tilbakemeldinger fra kokker som ønsker å delta på den norske standen, og vi gleder oss til å samle de beste av de beste når vi skal vise frem norsk mat og drikke til bransjefolk fra hele verden, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen, NCE Culinology

For første gang blir det en norsk felles stand, og målet er å profilere norsk sjømat, gode råvarer og drikke til verdens toppskikt innen gastronomi, samtidig som det skapes en god møteplass for å bygge nettverk.

Det er den norske kokken Ørjan Johannessen fra Austevoll og Bekkjarvik Gjestgiveri som skal i ilden i Bocuse d’Or, sammen med sin commis Julie Ekse Jensen (Renaa Restauranter). Johannessen vant Bocuse d’Or Europa i Brussel i mars, og er dermed storfavoritt før mesterskapet.

(pressemelding)

Powered by Labrador CMS