RuneFeltmanViaTravel
RuneFeltmanViaTravel

Åtte av ti bedrifter vil reise mer i 2012

VIA Travel har spurt over 1800 beslutningstakere i norske bedrifter om deres forventninger til reiseaktiviteten i 2012. Undersøkelsen viser at bedriftene forventer å reise betydelig mer i 2012 enn i 2011.

Publisert

- Bedriftene forventer å reise betydelig mer i 2012 enn i 2011, sier Rune Feltman i Via Travel.

Over 80 prosenter forventer å øke antallet reiser, og omtrent 42 prosent forventer en økning på mer enn fem prosent.

Overraskende store forventninger

– Dette er overraskende sterke forventninger. Selv om det fortsatt går godt i Norge, har det vært knyttet usikkerhet til i hvilken grad de økonomiske nedgangstidene rundt oss vil kunne påvirke reiseaktiviteten også til norske virksomheter, sier Rune Feltman, administrerende direktør for VIA Travel i Norge.

– Det var 7,6 prosent flere passasjerer på Avinors flyplasser i januar i år sammenlignet med januar 2011. Selv om dette er en samlet vekst for ferie- og forretningsreiser, er det med på å bekrefte et sterkt reisemarked, fortsetter Feltman.

Ikke kutt i budsjettene

– Undersøkelsen viser også at bedriftene ikke forventer lavere priser på flyseter og hotellrom. Det skyldes nok at kostnadseffekten ved å implementere en strammere reisepolicy, som ble implementert i kjølvannet av forrige finanskrise, er videreført, sier Feltman.

– Norske bedrifter ser ikke behov for å stramme inn. Samtidig har de nok fortsatt en fot på bremsen og en på gassen. Vi ser at en del bedrifter planlegger større events og konferanser, men avventer litt med å realisere dem, fortellert Rune Feltman i VIA Travel.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS