Mathallenmai2011

Forsmak blir stort

– Jeg hadde aldri drømt om at vi skulle klare å stable dette programmet på beina på så kort tid. Det blir rock`n roll! sier festivalsjef Sverre Landmark i Aspelin Ramm før helgens Forsmak i Mathallen på Vulkan. Mat- og drikkefestivalen, som arrangeres 2. og 3. mars, åpnes av Bent Stiansen og fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland.

Publisert

Forsmak arrangeres i Mathallen i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Forsmak 2012 er en internasjonal mat- og drikkefestival som skal presentere det beste av norsk mat og drikke. Som publikum kan du la deg friste av upasteuriserte oster, rømme eller yoghurt fra Avdem Gardsysteri, fenalår fra Villsaukongen eller eplemost fra Epleblomsten.

I tillegg til smaksprøver og salgsboder fra over 50 av de beste norske produsentene, arrangeres det kurs, debatter, foredrag og seminarer med både kjendiskokker og kommende kokkestjerner. Festivalen har gratis inngang og passer for hele familien.

Eldorado for matentusiaster

– Vi ønsker velkommen til en inspirerende helg for både amatører og profesjonelle, sier festivalsjef Sverre Landmark. Vi byr publikum på en ny og spennende arena med det beste av norsk mat, midt i hjertet av Oslo. Her kan du lære mer om spennende smaker, nye produkter, øl og mat, matkultur og byutvikling, sushi, pølser og få dessertkokkens beste tips.

Forsmak arrangeres i Mathallen på Vulkan ved Akerselva i Oslo, den 2. -3. mars. Forsmak er, enkelt og greit, en forsmak på hva du kan forvente deg av Mathallen på Vulkan når den offisielt åpner i oktober.

Det STORE matmarkedet

– Mathallen blir det store matmarkedet man har savnet i Oslo, og som man finner i alle europeiske byer med respekt for seg selv. På Forsmak vil du møte alt fra alt fra profesjonelle matentusiaster og kokker til matglade amatører, og til med et eget matkurs for barn! Det er viktig å understreke at dette ikke blir et «snobbested», men et sted for folk flest som er mat- og drikkeinteressert, forteller festivalsjef Sverre Landmark.

Se, smake, lytte, kjøpe og nyte!

På Forsmak møter man aktørene i Mathallen Oslo; Bondens Marked, Hanen og et stort utvalg produsenter og matentusiaster. Noe er økologisk og det meste er kortreist, og alt gjøres med fokus på kvalitet. Bondens Marked stiller med over 40 aktører som presenterer mat som kan nytes sammen med produkter fra de viktigste nye mikrobryggeriene her til lands. Les mer om Forsmak og programmet herPå Forsmak er matglede den samlende faktor. Her er et lite utvalg av de som kommer:

Sigrid Strætkvern

"

Sigrid Strætkvern. (Foto: Isidor Åstrøm)

Stemningsskaper og kokebokforfatter Sigrid Strætkvern setter øl i et kulturelt, sosialt og gastronomisk perspektiv. Vi treffer henne i samtale om mat- og drikketradisjoner og ved konkurransekjøkkenet hvor hun vil demonstrere bruk av øl i mat. Hun har 25 års fartstid med øl og har skrevet Norges første kokebok om øl og mat; Øl med Kniv og Gaffel.

Jan Vardøen

Multigründer, mat- og kulturentusiast. I tillegg til å ta med seg delikatesseforretningenHotel Havana inn i Mathallen under Forsmak for å by på en himmelsk paella, kommer han til å holde et seminar om mat og byutvikling.

Bodil Nordjore

Lektor i Norsk Tradisjonsmat på Høgskulen i Telemark. Bodil har reist inn og utland med norsk tradisjonsmat, og har hatt over 1000 program i Nitimen, samt en rekke tv-program.Hun elsker å formidle gjennom mat og måltid, og har skrevet fire bøker om matkultur og tradisjonsmat. Bodil Nordjore har mottatt en rekke priser for sitt arbeid med norsk tradisjonsmat. Nå sist utviklet hun Fjøllmatakevitten sammen med Halvor Heuch.

Espen Vesterdal Larsen

Espen Vesterdal Larsen. (Foto: Morten Holt)

Verdens beste og mest sprudlende kokk, i alle fall dessertkokk. Med ferskt OL-gull i bagasjen er det lov å være stolt. Larsen er utdannet som både kokk og konditor og har erfaring fra Hotel Continental, Choco Boco og Erichsen Konditori. Larsen tar med seg fem ekstra kokker og holder sushikurs for voksne ved Kulinarisk Akademi.

Mathallen Oslo

I det gamle broverkstedet på Vulkan begynner nå den nye Mathallen å ta form. Over tre plan på til sammen nærmere 3500 kvm skal det utvikles en arena og møteplass for alle som er opptatt av mat og matopplevelser. Mathallen skal i tillegg til å fungere som en markedsplass også være et opplevelsessenter for de som er glade i mat. Her ønsker man å tilby noe som kan skape et treffpunkt for mannen i gata, de som er spesielt interessert i mat og de profesjonelle. Her kan du både lære bort og bli lært. Mathallen vil by på en kombinasjon av kjøtt, fisk, grønnsaker, kaffe – alt fra de beste produsentene/distributørene i Norge. Her skal du finne kafeer, restauranter, små spesialistbutikker samt en rekke matrelaterte aktiviteter. I Mathallen skal du få oppleve maten på nært hold – se, smake, lytte og nyte.Mathallen åpnes i oktober 2012 og har adresse Maridalsveien 17. Les mer her

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS