NordicChoiceHotels

Nordic Choice med nye miljøsertifiserte hoteller

I 2009 nådde de målsettingen om å miljøsertifisere alle Nordic Choice-hotellene i Norden. Nå er fire nye hoteller i selskapet sertifisert etter ISO-standard 140001. Standarden stiller blant annet krav til å redusere bruk av energi, vann og kjemikalier.

Publisert

Det er de fire hotellene Quality Hotel Waterfront i Ålesund, Clarion Collection Hotel Skagen Brygge i Stavanger, Clarion Collection Hotel Planetstaden i Lund og Quality Spa & Resort Dalecarlia i Tällberg, som nå har mottatt sine grønne sertifikater. Hotellene ble en del av Nordic Choice-kjeden i 2011.

– Høye miljøambisjoner

– Vi har aldri levd lengre, men heller aldri tenkt kortere. Nordic Choice har høye miljøambisjoner for alle våre hoteller. Vi skal tenke lengre enn frem til neste årsskifte. I dag bidrar 170 hoteller og over 9200 ansatte til en bedre utvikling, sier Arne Haugen, konserndirektør for samfunnsansvar i Nordic Choice Hotels.

Torgeis Silseth. (Foto: Choice)

– Transport- og reiselivssektoren står for 20 prosent av verdens totale klimagassutslipp. Vi vil være en del av løsningen. Miljøengasjement handler om kontinuerlig forbedring og systematikk, og miljøsertifisering sikrer at vi holder det grønne trykket oppe. Nordic Choice er i kraftig vekst, og i takt med at vi utvider hotellporteføljen, sørger vi også for at nye Nordic Choice-hoteller setter grønne mål på agendaen, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

I 2009 satte Nordic Choice seg mål om å miljøsertifisere alle Nordic Choice-hoteller i Skandinavia i løpet av ett år. Før nyttår samme år, mottok 160 hoteller miljøsertifikatet fra Det Norske Veritas, og Nordic Choice klarte målsetningen.

– Vi har ikke sett andre gjøre noe lignende, størrelsen på prosjektet er unikt, sa leder for sertifiseringsvirksomheten i Det Norske Veritas i Norge, Peer Christian Anderssen den gangen.

I dag sertifiseres alle nye hoteller fortløpende etter hvert som de innlemmes i virksomheten. Standarden ISO 14001 er et redskap for å gi bedriften gode rutiner, organisering og kontroll på sitt miljøarbeid. Miljøsystemet sikrer at hotellene arbeider kontinuerlig med å redusere energiforbruk, avfall, kjemikalier, transport og vann.

Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels er Nordens største hotellkonsern med over 171 hoteller og 9250 ansatte i Skandinavia og Baltikum. Selskapet markedsfører kjedene Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collectio og Clarion, samt 8 unike hotellperler innen Nordic Hotels & Resorts.

Alle hoteller er miljøsertifisert etter ISO 14001.

Webside: www.choicehotels.no

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS