StatoilMinnesundKokk

Bensinstasjon med egen kokk

Den nye Statoil-stasjonen ved E6 på Minnesund, som det har kostet 25 millioner kroner å bygge, er en prototyp som her hjemme setter en ny standard for bensinstasjoner med kombinert kafé og convenience-shop langs norske hovedveier. Blant annet er det ansatt en egen kokk, Randi Holmlid, på stasjonen.

Publisert

Den nye stasjonen er en prototyp for Statoil som satser sterkt på dette ‘highway’-konseptet. (Foto: Johnny Syversen/Statoil)

– Den nye stasjonen på Minnesund er den første i sitt slag og er bedre tilpasset familier, barn, yrkessjåfører, el-bilister og alle som trenger påfyll mens de ferdes langs veien. Stasjonen har nyvinninger for alle, enten de vil spise, hvile, arbeide, leke, lade batteriene eller fylle drivstoff, sier administrerende direktør Dag Roger Rinde i Statoil Norge AS til Fastfood.no.

Egen kokk

"

Den nye Statoil-stasjonen ved E6 på Minnesund er den første i landet med egen kokk, Randi Holmlid fra Feiring. (Foto: Johnny Syversen/Statoil)

Tilbudet av varmmat er stort og variert. Gjennom døgnet skifter menyen mellom frokost, lunsj, middag og kveldsmat.

Bensinstasjonen er den første i landet med egen kokk, Randi Holmlid fra Feiring. Holmlid, som blant annet har bakgrunn fra Mattilsynet, sørger for en meny langt ut over det man vanligvis finner på en bensinstasjon.

Her er det salater, kjøttkaker i brun saus, samt sushi eller annen fisk. Menyen basert på grundige undersøkelser av hva bilfarende vil ha.

Flyttet fra Rognan

18 medarbeidere vil ha sitt daglige virke på nye Statoil E6 Minnesund. Disse er valgt ut blant 270 søkere.

Daglig leder Anniken Strand, som har flyttet fra Rognan i Nordland med familie for å drive stasjonen, la vekt på bransjekunnskap, jobbsøkernes bakgrunn og lokal tilknytning da hun valgte ut de 18.

Det er medarbeidere med varierende yrkesbakgrunn fra hele Øvre Romerike. Strand har gjort en kjempejobb, og som hun sier: - Dette er mitt livs utfordring.

Intensiv kursing

I forkant av åpningen har medarbeiderne gjennomgått intensiv kursing i tre-fire uker, blant annet i bilkunnskap, i matlaging, matsikkerhet, ranskurs og brannkurs.

Highway-stasjon

Stasjonsbygningen er på hele 450 kvadratmeter, og tomten er på 15 mål. Her er det åtte drivstoffpumper under tak, egne pumper for spylervæske, truckpumper for tungtransport, hurtiglader for elbiler og eget dusjanlegg med vaskemaskin og tørketrommel for Statoils truckkunder.

- Vi har en ambisjon om at dette skal bli en av de største Statoilstasjonene i Norge i løpet av tre år, både på drivstoff og butikk, sier Dag Roger Rinde.

Eidsvoll-ordfører Einar Madsen forestod tirsdag den formelle åpningen ved å klippe snoren, mellom Dag Roger Rinde, adm.dir. Statoil Norge (t.v.) og Jacob Schram CEO i Statoil Fuel & Retail. (Foto: Johnny Syversen/Statoil)

Mange fasiliteter

Stasjonen har sitteplasser der folk kan spise inne og ute, lekerom for barn, trådløst nett, godt med parkeringsplasser - ikke minst for trailere og betydelig utvidet toalettkapasitet skal bidra til at folk kan ta pausene sine her og slappe av med litt påfyll, blant annet et godt utvalg av nykvernet og frisk kaffe og annen varm drikke.

Populært lekerom. (Foto: Johnny Syversen/Statoil)

Tiltalende interiør. (Foto: Johnny Syversen/Statoil)

Pressemelding/Fastfood.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS