Elgstua m Soppen
Elgstua m Soppen

Et landemerke forsvinner

Et landemerke forsvinner når Soppen på Basthjørnet i Elverum nå blir plukket fra hverandre og revet. Den spesielle kiosken har stått der i 24 år.

Publisert

Soppen, helt til venstre i bildet, ligger like ved Elgstua i Elverum. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

"Soppen" ble satt opp som et minnesmerke for et familiemedlem av den forrige eieren av Elgstua, melder NRK/Nyheter.

Trist historie bak Soppen

Det var noe så trist som et minne etter sønnen til Max og Berit Hellwege, som omkom i en vådeskuddsulykke i Forsvaret i 1987.

Hans favorittleketøy som barn, var en sopp som han kunne kjøre leketogene sine gjennom. Og så ble den bygd i stor målestokk på Basthjørnet.

Senere har minnesmerket og kiosken muntret opp folk og lokket fram smilet hos mange langs veien.

Et landemerke

Den spesielle kiosken, med form som en stor og flott, rød og hvit sopp, har stått på Basthjørnet i 24 år og har rett og slett blitt et landemerke.

Kiosken har hele tiden vært både gatekjøkken og iskiosk, og har vært drevet sammen med Elgstua som ligger rett ved siden av.

Nytt liv som grillhus

Men nå er det slutt. Soppen må vike plassen for nytt hotell og nytt gatekjøkken. Det er Elgstua selv som skal drive alt sammen. Og byggingen er godt i gang.

Nå skal Soppen få nytt liv på Snippen gård og husdyrpark i Hernes i Elverum.

– Vi skal bruke Soppen som grillhus på besøksgården vår, sier Klaus Ganser på Snippen gård.

Han vllle ha soppen fordi den er så artig å se på.

– Den får fram smilet, sier han til NRK.

Fastfood.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS