StordalenogLangliGrandCentral
StordalenogLangliGrandCentral

Flytter Grünerløkka på hotell på Østbanen

Nye Comfort Hotel Grand Central er hotellet som Elvis eller Keith Richards kunne designet, mener interiørarkitekt Lars Helling. Nå om dagen er det ikke mange ukene mellom hver gang Nordic Choice åpner enda et nytt hotell som skal være det mest moderne, friskeste og mest spennende. Siste skudd på stammen ligger på gode, gamle Østbanen i Oslo.

Publisert

Nordic Choice-eier Petter A. Stordalen og hotelldirektør Olav Langli har tatt plass på ett av de mange rommene som ikke ser helt ut som andre hotellrom. (Foto: Georg Mathisen)

Du har lest om det mange ganger – flaggskipet Comfort Hotel Grand Central. Men Bård Folke Fredriksen, byråd for byutvikling i hovedstaden, ser lenger enn til «bare» et nytt hotell:

– Oslo sentrum vokser østover. Nye hoteller og andre servicetilbud skaper liv i sentrum også etter klokken 17. Og dette er et ypperlig sted for et hotell. Oslo S er Norges største og beste kollektive knutepunkt, sier Fredriksen.

Petter A. Stordalen er – ikke overraskende – entusiastisk når han skal beskrive hotellet som åpnet offisielt torsdag, og beskriver det hele som et mesterverk av interiørarkitekt Lars Helling.

Elvis og Grünerløkka

– Hadde Elvis vært designer, kunne han gjort dette hotellet, sier Helling selv. – Eller Keith Richards. Det er et typisk hotell for ham – det er til og med dop å få kjøpt rett utenfor døren, fleiper han.

Fra ett av rommene på det nye hotellet i den gamle Østbanehallen.

Men når Lars Helling snakker alvor, konstaterer han at mange av rommene kunne vært leilighet på Grünerløkka. – Det skulle ikke være rom som er helt klisjé. Dette skulle ikke være Radisson, Scandic, Thon eller First, sier han.

Fredet

Grand Central består av 170 rom fordelt på lokaler som dels er fredede og dels bevaringsverdige. 113 av dem er helt unike.

– Vi har jobbet mye med å bevare sjelen i bygget. Østbanehallen er ett av de viktigste signalbyggene i Oslo, sier arkitekt Ajas Mellbye.

Petter A. Stordalen innrømmer at de tidligere bidragene hans til Østbanehallen har vært mindre vellykkede enn det nyåpnede hotellet.

– Da jeg var direktør i Steen & Strøm, var det vi som skulle utnytte plassen og planla butikkene midt i hallen, sier han. Den løsningen var dårlig, og den har han fått velfortjent kjeft for.

Hotelldirektør Olav Langli har tro på at han leder et hotell som favner vidt.

– Midt i uken har vi 85 prosent forretningsreisende, mens vi har mange gjester i helgene som kommer på grunn av kultur og musikk, sier Langli.

Åpnes i dag

I dag og i kveld, torsdag 24. mai, er det offisiell åpning av hotellet, og ordfører Fabian Stang klipper den røde snora.

– I dag kan man beskrive området rundt Østbanehallen med tre ord: buss, trikk og parkeringsplass. Det er en del av byen som ikke brukes, et sted man haster forbi. Med Comfort Hotel Grand Central blir Østbanehallen og Jernbanetorgetrevitalisert og bylivet bringes tilbake til Jernbanetorget, sier Langli.

Skal stråle igjen

Comfort Hotel Grand Central er første steg i renoveringen av Østbanehallen og området rundt Oslo S. Den nye Østbanehallen vil være klar i løpet av 2013. I altfor lang tid har Oslos befolkning vært vant til et strålende bygg som ikke stråler.

Nå vil Østbanehallen bli symbolet på et gjenopplivet og nyåpnet Oslo sentrum. Et sentrum som er til for folk og som kan brukes av folk. Det verneverdige bygget vil bli en møteplass for byens borgere, med uterestaurant, kafeer og moderne butikker. – Vi har jobbet lenge med prosjektet, og resultatet er blitt helt fantastisk. Sjelen i det verneverdige bygget har blitt ivaretatt, samtidig som byen har fått et urbant hotell som Oslo kan være stolt av, sier Pål Berger, administrerende direktør i Rom Eiendom.

Moderne med sjel

Sjelen til Comfort Hotel Grand Central ligger i det som er vernet. Du kan åpne dørene til et rom og oppleve vegger som ikke er forandret siden tippoldeforeldrene dine var barn. Sjela til Comfort Hotel Grand Central ligger i det som er nytt.

Du vil møte en lobby med moderne innredning og treningssenter. Det finnes rom som får deg til å revurdere hva et hotellrom kan og skal være. Sjelen til Comfort Hotel Grand Central ligger i 4,5 meters takhøyde. Sjela til Comfort Hotel Grand Central i originale håndmalte reklameskilt fra tiden da Oslo het Christiania.

Åpningsfest i kveld

Som nevnt, i dag, 24. mai, markeres den offisielle åpningen av hotellet. I tråd med Comfort Hotel Grand Centrals urbane sjel, vil åpningen markeres med en liten gig fremført av et knippe kjente norske artister på Jernbanetorget.

Blant annet vil Lars Vaular og Sondre Lerche framføre sin duett Øynene Lukket live for første gang. Petter A. Stordalen vil holde tale og Oslos ordfører Fabian Stang vil klippe snoren.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS