KristiansandGrillNM
KristiansandGrillNM

Gull til Kristiansand i NM i grilling

Gourmetguttane fra Kristiansand vant NM i grilling i Oslo lørdag, tett fulgt av Team Ytreeide fra Oslo og Grill Invaders fra Akershus. De fem grillglade guttene fra Kristiansand deltok i NM for tredje gang og tok sin første seier.

Publisert

Gourmetguttane har vunnet NM i grilling 2012. (Foto: MatPrat, Kaia Means).

– Seieren er et resultat av godt lagarbeid. Målet var å vinne, og utrolig nok gjorde vi det, jublet lagkaptein Ole Petter Reinertsen foran hundrevis av grillentusiaster i Birkelunden i Oslo lørdag ettermiddag.

12 lag kjempet om den gjeve tittelen Norgesmester i grilling.

Lagene konkurrerte i flere kategorier; selvlaget hamburger, kyllingfilet, spareribs, og åpen klasse. I tillegg måtte lagene tilberede sin egen barbecuesaus. Mindre enn ett poeng skilte vinneren fra andreplassen sammenlagt.

– Det var mange gode lag i år. Vi lyktes best med vår hamburger med egen kryddermiks og barbecuesaus. Det vanskeligste var sjømaten, sier Ole Petter Reinertsen.

Krevende konkurranse

Ifølge dommerne var nivået høyere i år enn tidligere.

– De som har grillet en stund forstår grunnteknikkene og unngår tørt kjøtt. I år var alle kyllingfiletene saftige og møre, sier dommer Craig Whitson.

Dommerne la ikke bare vekt på smak og anretning av maten, også lagarbeid, hygiene og selve standene ble vurdert.

– Grillmaten ble bedømt av en folkejury og en fagjury, og det var tettere i toppen enn noen gang før, sier hoveddommer Bjørn Tore Teigen i MatPrat, Opplysningskontoret og egg og kjøtt.

Showet for publikum

Årets grill-NM ble en folkefest i strålende sommervær. Hundrevis av interesserte tilskuere fulgte lagenes innsats ved grillene.

Mange av lagene delte ut smaksprøver til publikum og utviste stor kreativitet i bekledning og showmanship. Her var det både rosa bondejenter og grillvampyrer i svart og hvitt.

Den amerikanske grillmesteren Shannon Ford tiltrakk seg også stor oppmerksomhet. Med sin spesialbygde smoker på to tonn hadde han tilberedt store stykker svinekjøtt i 12 timer.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS