BeetKantinerØdegårdenGudbrandsen

Har ikke mistet en eneste kunde

– Ingen av kundene har valgt oss bort siden vi gikk aktivt inn i kantinemarkedet for ti år siden. En finere uuttalt kompliment går det vel ikke an å få, sier gründer Erland Ødegården smilende.

Publisert

Erland Ødegården (t.v.) og Kjell-Ivar Gudbrandsen har god styring på serveringen i Jernbaneverkets kantine. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Forklaringen? Ekte mat til sunne priser. Eller ærlig mat, som det heter i dagens kokketerminologi.

Men like viktig: Tilfredse medarbeidere gir fornøyde kunder. De aller fleste er ansatt i fulldagsstillinger, som lønnes over tariff. Og i likhet med kundene er også de ansatte trofaste: Heller ingen ansatte har forlatt selskapet i løpet av de siste 10 årene.

Satte standarden

Det hele er belønnet med svært gode driftsresultater, og vekstkurven de siste årene har vært bratt.

Sammen med kompanjong Torill Bech definerte Ødegården standarden da de startet for seg selv etter å ha vunnet anbudet på kantinedriften i Jernbaneverket på Stortorvet i Oslo i 2002. Her var Ødegården driftsansvarlig gjennom Grødegaard AS (som nå inngår iø ISS).

Siden har de forsiktig bygd seg opp, inntil veksten ble stadig brattere.

Sterk vekst

Fra en omsetning på 8,7 millioner kroner i 2009 (driftsresultat 1,14 mill.), endte det på 10 millioner kroner i 2010 (1,14) og 15,7 millioner kroner i fjor (ca 2 mill).

Budsjettet for inneværende år er på 17,5 millioner kroner, det vil si gjennom organisk vekst. Men nå knoppskyter Beet til Bergen: – 20 millioner er klart innenfor rekkevidde i 2012, mener Ødegården.

Beet Kantiner er typebedrift i Horeca nummer 3 2012. Les hele saken i magasinutgaven.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS