IndiaGoa

Nordmenn søker stadig mer etter India-reiser

En trendrapport fra flysøksiden Skscanner viser at India er det landet som har opplevd størst økning blant reiselystne nordmenn. I 2011 økte antallet flysøk til India med hele 53 prosent – den største økningen blant alle land. På andreplass kommer Ukraina med en økning på 52 prosent, etterfulgt av Kroatia på 49 prosent.

Publisert

Illustrasjonsfoto

India, Ukraina og Kroatia frister stadig flere nordmenn, og landene er i sterk fremgang nå i forkant av 2012-sesongen.

Det var disse landene som stod for den største økningen med hensyn til flysøk fra Norge i 2011. Dermed ventes de å bli populære reisemål fremover.

India mer populært

– I den senere tid har India utviklet sterke relasjoner med resten av verden gjennom handel og investeringer, noe som har gitt landet en tydeligere tilstedeværelse på verdenskartet. Nå ser det ut som om stadig flere nordmenn er nysgjerrige på dette mangfoldige landet, som har alt fra vakre kulturskatter til nydelige sandstrender, forteller Linda Edstrand, Skandinavia-sjef i Skyscanner.

Russerne kommer

Storbritannia var det landet som flest nordmenn søkte etter flybilletter til i 2011, tett etterfulgt av Spania, som lenge har vært populært. Norge på sin side er like populært blant både briter og spanjoler.

Les også: Dette er verdens beste strender

– De nasjonalitetene som virket å ha størst interesse av å besøke Norge i fjor, var Storbritannia, Spania og Tyskland, men også italienerne ser etter flyreiser til Norge. I tillegg virker russerne å komme for fullt – Russland klatret fra 14. til 11. plass på listen, sier Linda Edstrand.

Statistikken viser at nordmenn også liker å reise i sitt eget land. På tredjeplass over de mest søkte reisemålene havner nettopp Norge. Det innebærer at det utføres flere flysøk etter innenriksreiser enn til populære turistland som USA, Italia og Frankrike.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS