GeirMagnusSvae
GeirMagnusSvae

Norske toppkokker i Global Chefs Challenge

Geir Magnus Svae fra Drammen og Christer Rødseth fra Aurskog representerer Norge i Global Chefs Challenge, den prestisjetunge kokkekonkurransen som arrangeresunder verdenskongressen for kokker, WACS, som i disse dager arrangeres i Daejeon i Sør-Korea. Maten skal serveres på fat fra den norske produsenten Figgjo.

Publisert

Geir Magnus Svae representerer Norge i Global Chefs Challenge under WACS-kongressen i Sør-Korea.

Frem til finalen i Sør-Korea har det vært sju finaler i WACS regionene globalt. Nå gjenstår det sju lag som skal tilberede fire retter til 12 personer i løpet av vel fem timer.

Leder juniorlandslaget

Christer Rødseth representerer Norge i Global Chefs Challenge under WACS-kongressen i Sør-Korea.

Geir Magnus Svae er manager på det norske juniorkokkelandslaget og er kjøkkensjef på Tyrifjord Hotell i Vikersund. Christer Rødseth er også på juniorkokkelandslaget, og arbeider til daglig som kokk på Le Grand Comptoir på Gardermoen.

I dommerpanelet sitter den norske kokken Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug.

Godt rustet, sier Svae

Konkurransen starter klokka 24.00 norsk tid. Global Chefs Challenge blir av kokker ranket som svært prestisjefullt, og er en viktig pekepinn på nivået hos de ulike landene som deltar.

– I dag gjør vi de siste forberedelsene til konkurransen, skaffer råvarer og pakker utstyr vi skal bruke. Vi føler oss godt rustet for morgendagen, sier Svae.

Neste Global Chefs Challenge blir arrangert i Norge og Stavanger i 2014.

Stavanger neste gang

Den internasjonale kokkekongressen WACS i Korea, kommer til Norge og Stavanger i 2014, og det er ekstra spennende for den norske delegasjonen å delta.

– Vi i WACS 2014 og Norges Kokkemesteres Landsforening, NKL, er her for å invitere verdens kokker til Norge. Vi får god respons på vår Norgespromotering, og vi har store forventninger til deltakelsen i Stavanger 2. til 6. juli om to år, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen og NKL president Kristine H. Hartviksen.

Norge promoteres

De har med seg en helt fersk film som viser norsk landbruks- og sjømatnæring, og ikke minst fjordene som Norges fremste turistmål.

– Vi benytter anledningen til å promotere både norsk sjømat, landbruk og turisme i forbindelse med WACS 2012 kongressen i Sør-Korea. Både USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Kina er viktige for oss. Her møter vi sentrale kokker og viktige beslutningstakere for mat og drikke for markeder vi satser i. Innsatsen gjør vi nå for å få 1000 kokker til WACS Stavanger 2014, opplyser de to.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS