HulehotellTyrkiaKappadokia4

Stadig flere hulehotell i Tyrkia

Kappadokia-regionen i den østlige delen av Anatolia, omtrent ”midt i” Tyrkia byr, på en rekke annerledes opplevelser for turistene. Her kan du blant annet bo i et hulehotell - med både badekar og dobbeltseng.

Publisert

Kappadokia ligger i den østlige delen av Anatolia, omkring en times flytur øst for Istanbul og om lag 80-100 mil nordøst for feriestedene Antalya og Alanya, og hotellene ligger 1000-1500 meter over havet.

Bare i Ürgüp, som er en by med 18 000 innbyggere, er det i dag 150 hoteller. Mange av hotellene finner di eldgamle huler bygget om til å innfri moderne krav til komfort.

Historiske huler og bygninger

Blant annet tilbyr nybygde Fresco Hotel 31 rom, både i huler og i restaurerte hus fra 1800-tallet. Hotellets innehaver sier til Teknisk Ukeblad at gamlebyen i Ürgüp ble evakuert av myndighetene for 20 år siden på grunn av steinras.

– Etter at fjellet ble sikret mot ras fikk vi overta noen historiske huler og bygninger, sier innehaveren. Den mest luksuriøse suiten var opprinnelig stall, og det uthogde matkaret i veggen er bevart som hylle.

Underjordiske byer

I spennende Kappadokia finnes også underjordiske byer som opprinnelig kunne huse flere tusen mennesker.

Takket være luftesjakter og vannreservoarer kunne folk bo i underjordiske byer flere måneder av gangen. De rullet en diger kvernstein foran innsiden av huleinngangen for å holde fiender ute. Vi kan anbefale en vandring i den underjordiske byen ved Kaymakli. Turister har adgang fire etasjer nedover, det vil si rundt 50 meter under bakkenivå.

Saken fortsetter under bildet

Området har stått på Unescos verdensarvliste siden 1985, men det er først i løpet av de siste ti årene at masseturismen har tatt av.

Ballongferder

I nabobyen Güreme finner du også flere hulehoteller, og enda flere er under etablering.

Byen Güreme er kjent for luftballongturisme, og du søker du på bilder av denne byen finner du bilder med flere titall ballonger over byen. Hver morgen klokken fem henger tre dusin lufballonger over byen! En ballong kan ta mellom 20 og 40 passasjerer, og en tur koster fra 500 kroner.

Et godt alternativ til en dyr ballongferd er en fottur gjennom den fire kilometer lange ravinen Pigeon Valley (Guvercinlik Vadisi)

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

.

"
Powered by Labrador CMS