MatbørsenBergenÅpning
MatbørsenBergenÅpning

Bergen: Kulturhall fra 1862 blir restauranttorg

Nylig åpnet den nye Matbørsen i Bergen. KJS Holding har sammen med utvalgte samarbeidspartnere investert 56 millioner kroner i det nye restauranttorget i et av Bergens mest ærverdige bygg, Frescohallen. Satsingen gjør at en av landets viktigste nasjonalskatter blir mer tilgjengelig, både for Bergens befolkning og turister fra inn- og utland.

Publisert

Ordfører i Bergen, Trude Drevland,åpnet Matbørsen i Bergen foran 500 frammøtte gjester.

Frescohallen, som er en del av den gamle børsbygningen, var ferdig bygget i 1862 og utvidet i 1893. Freskene, malt av Axel Revold (1887-1962), regnes som en av våre nasjonalskatter og er malt i perioden 1921-23.

Freskene skildrer Bergen som sentrum for en verdensomspennende handelsvirksomhet. Gjennom 2000 kvm med syv nye restauranter blir Frescohallen et unikt restaurant-torg i norsk og Skandinavisk sammenheng.

Vil gjøre Bergen til en spennende restaurantby

Det er selskapet KJS Holding, med eierne og gründerne Per Jørgensen, Steinar Knutsen, og Terje Skjelbred i spissen, som står bak den nye satsingen.

– Vi har virkelig sett fram til å kunne åpne dette fantastiske og ærverdige bygget for både bergenserne og turister fra inn- og utland. Relanseringen av Fisketorget og den nye Torghallen til 130 millioner kroner har vært et positivt tilskudd til byen i så måte. Vi ønsker å ta satsingen på restaurant videre og ytterligere bygge ut Bergen som matby. Vår ambisjon er at Matbørsen skal supplere det eksisterende tilbudet og bidra til at Bergen kan utfordre byer som Oslo, Stavanger og Trondheim om å være en spennende restaurantby, sier Steinar Knutsen i KJS Holding.

Unikt i Skandinavia

Kombinasjonen av Frescohallens spesielle beliggenhet, historie og interiør, gjør Matbørsen til et helt spesielt spisested i Bergen. Også restaurantkonseptet er unikt i Skandinavisk sammenheng.

– Vi har reist mye rundt i andre land for å finne både inspirasjon og de riktige matkonseptene til Matbørsen. Så langt har vi ikke funnet noen lignende konsepter i Skandinavia – i forhold til, omgivelser og mangfold av restauranter under samme tak, sier Knutsen.

I tråd med moderne mattrender

Matbørsen har lagt stor vekt på moderne mattrender når tilbudet skulle utformes. De syv restaurantene i bygget vil tilby et stort mangfold av matkulturer fra sushi, tapas til italiensk og norsk mat med innslag av norske råvarer og kortreist mat.

– På Matbørsen vil du kunne finne alt fra sjøkreps fra Øygarden, lam fra Lindås, norsk laks og ekte italiensk iskrem. Friheten til selv å kunne velge står sentralt, og Matbørsens gjester kan fritt vandre fra restaurant til restaurant og sette sammen det måltidet de selv ønsker, forteller Knutsen.

Lang erfaring med drift i historiske og fredede bygg

KJS Holding har lang erfaring med å drive restaurantkonsepter i fredede bygg og kan forsikre om at Frescohallens historiske verdier blir ivaretatt på en profesjonell måte.

– Vi har lenge jobbet med fredede bygg. Eksempler på dette er Bryggen Trakteursted, en av Norges eldste restauranter, Enhjørningen, To Kokker og Kjøttbasaren. Alle forhåndsregler er derfor tatt med blant annet nye ventilasjonssystemer og lukkede kjøkkenløsninger. Vi er opptatt av at flest mulig skal få oppleve disse historiske byggene og få ta del i Bergens historie. Vi derfor svært takknemlig og stolte over at vi har fått tillit også i Frescohallen, sier Knutsen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS