DetNorskeMåltidTomHaga1b
DetNorskeMåltidTomHaga1b

Dette er årets kandidater i Det Norske Måltid

Nå er de nominerte kandidatene fra hver region i Det Norske Måltid 2012 klare. Etter suksessen i fjor med TV-serie med avsluttende TV-show håper arrangøren på like god respons i år.

Publisert

Fra finalen av Det Norske Måltid i fjor. (Foto: Tom Haga)

Det Norske Måltid ble arrangert første gang i 2008 som en konkurranse i alle Norges fylker for å finne de beste norske råvarene og matproduktene.

I fjor ble Det Norske Måltid til en TV-serie der Arne Hjeltnes og Heine Totland reiste land og strand rundt på jakt etter de beste matproduktene og de mest entusiastiske matmenneskene Norge kunne by på. Reisen endte opp i en finale i Stavanger, der de beste matproduktene og det beste matlaget ble kåret.

– Vi planlegger nå årets oppfølger som blir en ny tv-serie som skal sendes på TV 2 i høst. For femte år på rad skal de beste råvarene og matproduktene i Norge kåres. Konkurransen blir organisert etter samme lest som i fjor, med en deling av landet i Nordpå, Midti, Vestpå, Sørpå og Østpå. Målsettingen er å øke etterspørselen etter norsk mat og drikke, skape stolthet over våre råvarer og heve omdømme for vår egen matproduksjon, melder Helga Marie Johnsen i arrangementskomiteen for Det Norske Måltid.

De nominerte til Det Norske Måltid 2012

Region Nordpå:

Varanger ytrefilet av rein fra Varanger Vilt, Bugøynes i Finnmark (Kjøtt)

Tørrsaltet bacon fra Lundal Nord, Breivik i Salten i Nordland (Kjøtt)

Kongekrabbe, rå, fra Merkevareforeningen Varanger, Bugøynes i Finnmark (Fisk- og skalldyr)

Sigerfjord Ishavsrøye fra Sigerfjord Fisk, Sortland i Nordland (Fisk- og skalldyr)

Blå vëgen blåskimmelost fra Straumbotn Gårdsmeieri, Utskarpen i Nordland (Ost)

Steinfjording fra Lofoten Gårdsysteri, Bøstad i Nordland (Ost)

Gravet hval fra Anitas Sjømat på Sakrisøy, Lofoten i Nordland (Nyskapning)

Lammeplomme av Lyngenlam fra Gourmet Lyngen, Svensby i Troms (Nyskapning)

Region Midti:

Sadel av villsaus fra Dalpro, Hitra i Sør-Trøndelag (Kjøtt)

Bakt røkt reinsdyrbiff fra Fjellvilt, Brekkebygd i Sør-Trøndelag (Kjøtt)

Blåskjell fra Snadder og Snaskum, Rissa i Sør-Trøndelag (Fisk- og skalldyr)

Teinefanget levende sjøkreps fra Seashell, Frøya i Sør-Trøndelag (Fisk- og skalldyr)

Balder, hvit geitost, fra Skånaliseter
Gårdsysteri, Røyrvik i Nord-Trøndelag (Ost)

Munkeby fra Munkeby Mariakloster, Levanger i Nord-Trøndelag (Ost)

Tind Snacks med akevittkrydder fra Tind
Spekevarer, Stranda i Møre og Romsdal (Nyskapning)

Jordbær og rabarbrasorbet fra GangstadGårdsysteri, Inderøy i Nord-Trøndelag (Nyskapning)

Region Vestpå:

Svinenakke fra Prima Jæren, Prima Gruppen, Nærbø i Rogaland (Kjøtt)

Lårfilet av økologisk kalkun fra Homlagarden, Norheimsund i Hordaland (Kjøtt)

Einerrøykt Svanøylaks fra Svanøy Røykeri, Svanøy i Sogn og Fjordane (Fisk- og skalldyr)

Salma laks fra Salmon Brands, Bømlo i Hordaland (Fisk- og skalldyr)

Kvit Undredal
fra Undredal Stølsysteri, Undredal i Sogn og Fjordane (Ost)

Kvit Geitost fra Myrdal Gard, Tysnes i Hordaland (Ost)

Hardanger eplelikør fra Hardanger saft- og siderfabrikk, Lekve Gård, Ulvik i Hordaland (Nyskapning)

Vaktelegg fra Ryfylkevaktel, Tau i Rogaland (Nyskapning)

Region Sørpå:

Bekkereinskinke av Svart Dalagris fra Haugland Gård, Kvinesdal i Vest-Agder (Kjøtt)

Andebryst fra Holte Gård, Drangedal i Telemark (Kjøtt)

Lagesildrogn fra Villfisken, Hallingby i Buskerud (Fisk- og skalldyr)

Szechuangravet ørret fra Villfisken, Hallingby i Buskerud (Fisk- og skalldyr)

Solglad fra Himmelspannet, Hemsedal i Buskerud (Ost)

Eiker Holtefjell XO fra Eiker Gårdsysteri, Hokksund i Buskerud (Ost)

Andekråsconfit fra Holte Gård, Drangedal i Telemark (Nyskapning)

Pæresirup fra Epleblomsten, Sauar Gard i Telemark (Nyskapning)

Region Østpå:

Santa Kristina Spekeskinke fra Gilde, Stange og Nes i Hedmark (Kjøtt)

Lårtunge av Kronhjort fra Løiten hjorteoppdrett, Løten i Hedmark (Kjøtt)

Vellagret rakfisk fra Noraker Rakfisk, Aurdal i Oppland (Fisk- og skalldyr)

Olivias hjemmelagde sursild, Manstad i Østfold (Fisk- og skalldyr)

TINE Gudbrandsdalost G35, Lom og Sjåk i Oppland (Ost)

Fjelldronning fra Avdem Gårdsysteri, Lesja i Oppland (Ost)

Havrerot fra Grøde, Råde i Østfold (Nyskapning)

Emmer, økologiske perler fra Holli Mølle, Spydeberg i Østfold (Nyskapning)

Les mer om de nominerte matproduktene på www.detnorskemaltid.no

Sendeplan for Det Norske Måltid 2012 blir offentliggjort senere i år.

Bakgrunn:

Næringsforeningen i Stavanger-regionen tok initiativet til prosjektet Det Norske Måltid i 2008. Stiftelsen Norsk Matkultur er prosjektleder for Det Norske Måltid som ble til en tv-serie på TV 2 i fjor. Målsettingen med prosjektet er å øke etterspørselen etter norsk mat og drikke, skape stolthet over våre råvarer og heve omdømmet for vår egen matproduksjon.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS