StavangerStorhotell

Buchardt vil bygge Stavangers største

Arthur Buchardt vil bygge Stavangers største hotell. Planen er over 400 rom og en stor konferansesal, og hvis politikerne sier ja, noe mye tyder på, vil byggingen av hotellet i Stavanger Forum-området starte allerede til høsten. Arkitektkontoret Snøhetta har tegnet hotellet.

Publisert

Slik blir Stavangers nye storhotell. (Illustrasjon: Snøhetta Arkitekter)

Byens største hotell blir etter alt å dømme lagt ut til offentlig ettersyn til uka. Arkitektkontoret Snøhetta har tegnet hotellet, og får stort sett bare skryt i saken som behandles i kommunalstyret for byutvikling torsdag 14. juni, skriver Stavanger Aftenblad på nett.

Målet er å ytterligere utvide hotellkapasiteten i Stavanger og løfte Stavanger Forum-området.

Et av Norges aller største

Det nye hotellet vil bli blant landets aller største hoteller med drøyt fire hundre rom og en stor konferansesal. Det vil gjøre Stavanger enda bedre rustet i kongressmarkedet.

Fylkesrådmannen påpeker i sin høringsuttalelse at planområdet ligger tett opp mot boligbebyggelse, og det må tas hensyn til dette i planarbeidet. Det gjelder særlig plassering av bebyggelse, byggehøyder og utforming av uterommet, skriver avisen.

I X-form

Selve hotellfløyene skal bygges i en slags X-form, der høyden varierer fra fem til sju etasjer, høyest mot Madlaveien og lavest mot Sonja Henies gate i bakkant. Fasaden i øst som vender seg mot DNB Arena skal ha en tydelig sentralt plassert hovedinngang under broforbindelsen. Her kan det opparbeides en plaza som en utvidet del av gaterommet med natursteinsdekke, sittemuligheter, korttidsparkering og sykkelparkering.

Det planlegges å forbinde hotellet med ishockeyarenaen DnB Arena med en 32 meter lang gangbru.Det var Stavanger Oilers som hadde opsjon på tomta i krysset Madlaveien/Morgedalsveien, men valgte å overlate denne til Arthur Buchardt og hans AB Invest.

Les hele saken på Stavanger Aftenblads nettside

"
Powered by Labrador CMS