LerkendalHotell
LerkendalHotell

Buchardts Lerkendal-hotell åpner i 2014

Tirsdag 12. mai ble spaden satt i jorda utenfor Rosenborgs hjemmearena Lerkendal. Hotellet, som skal åpnes i mai 2014, skal bli verdens mest energivennlig hotell, og skal driftes av Scandic.

Publisert

Byggingen av det nye hotellet på Lerkendal er i gang, og åpningen skjer forhåpentligvis i mai om snaut to år.

– Det blir et miljøvennlig praktbygg på 20 etasjer. Hotellet skal også inkludere et kontorbygg og en konferansebygg, uttaler investor Arthur Buchardt. Han har betalt 66 millioner kroner for tomta på Lerkendal.

Scandic skal drifte hotellet

Slik blir 75 meter høye hotellet ved Lerkendal når det åpnes i mai 2014.

Ved hjelp av ”hypermoderne teknologiske løsninger” skal hotellet ifølge en pressemelding Enova oppnå energieffektivitet i verdensklasse. Scandic får driftsansvaret for hotellet.

Hotellet blir 75 meter høyt fordelt på 20 etasjer, og skal bruke mindre enn en fjerdedel av energikravene til hoteller. Enova har støttet prosjektet med 14 millioner kroner.

Lavere enn 50 kWh per kvadratmeter.

– Kombinasjonen av ekstremt lavt energibehov og et unikt samspill mellom nytenkende løsninger, gjør at dette hotellet kommer til å stille i en helt egen klasse. Enova vil støtte de aktørene som går foran, og dette hotellet er et prakteksempel på nettopp det, sier Rune Holmen i Enova.

Hovedmålet er at hotellets beregnede leverte energi skal være lavere enn 50 kWh per kvadratmeter. For å nå disse ambisjonene må bygget i tillegg produsere en del energi til eget bruk. Hotellet skal bruke solfangere for å varme opp vann for å dekke halvparten av energibehovet til tappevann.

Bonussystem for gjestene

– Vi har vært nødt til å tenke helt nytt for å nå målene. Det innebærer noen originale løsninger både når det kommer til teknikk og selve driften. For eksempel kan vi innføre bonussystem som premierer gjestene som bruker lite energi under sitt opphold, sier Arthur Buchardt i pressemelding. Han er i denne sammenhengen daglig leder i Lerkendal Invest AS.

Powered by Labrador CMS