RadissonBluBryggenBergen1

Radisson Blu Royal i Bergen gjenåpnet

The Rezidor Hotel Group og DNB har investert over 300 millioner kroner i totaloppussingen av Radisson Blue Royal på Bryggen. 500 gjester var til stede på gjenåpningen, som er et av de største og mest spektakulære hotellrenoveringsprosjektene i Norge de seneste årene. Det var en feiring utenom det vanlige som fant sted på Bryggen. Gjestene ble tatt imot med rød løper og storband. Konferansier Thomas Numme sto for underholdningen, sammen med artister som Helene Bøksle og Ralph Myerz.

Publisert

Tom Rathke, DNB, Nina Askvik, hotelldirektør på Radisson Blu Royal Hotel og Christian Gartmann, Area Vice President Nordics i The Rezidor Hotel Group under gjenåpningen.

Bergensordfører Trude Harriet Drevland kastet glans over den offisielle gjenåpningen av Bryggens “nyeste” hotell, og var i strålende humør.

En reise i tid

Festens tema var en reise i tid på Bryggen, som begynte på 1920-tallet. For å gjenskape de ulike tidsepokene var det hentet inn antikke biler, storband og dansende skuespillere kledd i ”Boardwalk Empire”-stil.

Konferansier Thomas Numme hentet gjestene tilbake til 2012 igjen, med sin velkjente humør og energi.

– Et supermoderne hotell

– Tidreise var et naturlig valg for festen, fordi man foretar en reise i tid fra den verneverdige Bryggen og bryggehusene, og hit til et supermoderne hotell, sier Nina Askvik, General Manager ved Radisson Blu Royal Hotel.

– Det er Lundwall Arkitekter fra Sverige som har stått for design og interiør, og skal vi dømme etter tilbakemeldingene vi får, har de gjort en helt fantastisk jobb.

Ble bygd i 1982

Radisson Blu Royal Hotel, Bryggen ble bygd i 1982, og har siden den gang bare gjennomgått små ansiktsløftninger.

– Etter denne totalrenoveringen fremstår hotellet som helt nytt. Det er på ny den perlen det var da vi åpnet det for 30 år siden. Nå befester vi på nytt vår unike posisjon, og blir markedsleder i Bergen, sier Nina Askvik.

DNB fornyet kontrakten med Rezidor Hotel Group med 20 år for to år siden. Det ble da vedtatt en større rehabilitering av hotellet.

– Vårt engasjement i hotellet er langsiktig, og nå som oppussingen er så godt som ferdig framstår hotellet som helt nytt. Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen har i en årrekke vært et av de beste hotellene i Bergen. Det skal det fortsatt være, sier Christian Gartmann, Area Vice President Nordics i The Rezidor Hotel Group.

Smak av Italia på Bryggen

Radisson Blu satser stort på hotellets italienske restaurant, Filini Restaurant og Bar, som sto for serveringen under feiringen. Tre håndplukkede kokker er hyret inn fra Italia, og fire av restaurantens ansatte har hospitert på anerkjente Filini Cooking School i Milano.– Dette er definitivt regionens mest autentiske italienske restaurant. Hadde det ikke vært for at de fleste spiser med øynene åpne hadde de trodd de befant seg i Milano. Restauranten er allerede kjent for byens beste pizza, sier Nina Askvik.Hotellet er allerede er oppgradert i stor skala, men fremdeles gjenstår en ny fløy med 71 rom. Når de siste arbeiderne pakker sammen rundt årsskiftet har hotellet 342 rom, en utvidelse på hele 71 rom, Bergens største konferansesal med plass til 800 mennesker og splitter nytt teknologisk utstyret, ny ballsal og nattklubb.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS