ØlBayerølGrillmat

Vi velger helst øl til grillmaten

Én av tre nordmenn foretrekker å drikke øl til grillmat. Hva slags øl du velger til maten har stor betydning for matopplevelsen. Brus og mineralvann kommer på andreplass med 32 prosent, mens 22 prosent foretrekker å drikke vin til grillmaten.

Publisert

Bayerøl passer godt i grillmarinade til entrecôte. Og i glasset. (Foto: Tom Haga).

45 prosent av mennene og 24 prosent av kvinnene foretrekker å drikke øl til grillmat, viser en landsomfattende undersøkelse YouGov har gjort for Bryggeri- og drikkevareforeningen.

– Øl befester dermed stillingen som favorittdrikk til grillmat. Det er ekstra hyggelig at hver fjerde kvinne helst velger øl fremfor annen drikke til grillmat, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Salgstall viser at de aller fleste som kjøper øl på sommeren velger å drikke lyst pilsnerøl og gjerne ulike lette sommerøl.

Velg riktig

– På samme måte som med vin, bør du velge øl som passer til den maten du skal spise. Ølutvalget i Norge har økt voldsomt de siste årene, så det er blitt mye spennende å velge mellom, sier Petter Nome.

Mens pils passer godt til svinekjøtt og pølser uten for mye krydder, er mørke øltyper ofte bedre til marinert og kraftig grillmat.

– Bayer er et godt valg til mange kjøttretter, og til spareribs kan man gjerne forsøke bokkøl eller porter. Juleøl kan være bra til grillet oksekjøtt, sier Nome.

Til laks og annen fisk kan det passe med et lyst hveteøl. Makrell matches godt av saison eller blonde.

Til lyse kjøttretter av for eksempel kylling, er lette sommerøl og lettøl gode valg, ifølge Bryggeriforeningen.

I marinaden

Stadig flere velger å legge marinert kjøtt på grillen, og øl egner seg ypperlig til å ha i marinaden.

– Grunnregelen er den samme som når du drikker øl. Lyst øl passer fint til lyst kjøtt, og mørkere øl som bayer er best til mørkere kjøtt, sier Petter Nome.

Bayerøl gir også kjøttet, gjerne entrecôte, en fin og karamellisert grillskorpe. I marinader inngår alltid også olje, krydder og et syrlig element som sitron.

Undersøkelsen YouGov har gjennomført for Bryggeriforeningen i juni viser at de ivrigste grill- og ølentusiastene finnes i Oslo, Akershus og på Østlandet for øvrig. Her foretrekker nær fire av ti øl til grillmaten.

Øl er førstevalget til grillmat for alle aldersgrupper, fra 18 år til de over 55.

Newswire

"
Powered by Labrador CMS