ArneHjeltnes HeineTotland3
ArneHjeltnes HeineTotland3

Det Norske Måltid på TV i kveld

Programserien Det Norske Måltid har premiere på TV2 søndag kveld. Sendingen starter klokka 22.45. Arne Hjeltnes og Heine Totland reiser landet rundt for å smake på den beste maten og treffe de beste matlagene i de neste fem ukene. Først ut er region Vestpå, som vant hele konkurransen forrige sesong.

Publisert

Programlederne Arne Hjeltnes og Heine Totland er klar for en ny runde med Det Norske Måltid. (Foto: Parkas Production/Tellus New Production)

Det Norske Måltid arrangeres for femte år på rad. I løpet av de neste fem ukene skal det norske folk bli tatt med på en matreise landet rundt. Seerne blir presentert de beste råvarene og de ivrigste matentusiastene.

Stor bredde

– Vi vil få fram alle de flotte råvarene og matproduktene som faktisk finnes i dette lange, rare landet vårt. Det er blitt en utrolig bredde i smakfulle og nyskapende produkter, sier Harald Osa i Stiftelsen Norsk Matkultur, som er prosjektleder.

Saken fortsetter under bildet

Programlederne Arne Hjeltnes og Heine Totland i Det Norske Måltid. (Foto: Parkas Production/Tellus New Production)

Det Norske Måltid er en nasjonal konkurranse som går ut på å finne frem til gode norske råvarer og matprodukter i hele Norge. Konkurransen blir organisert med en deling av landet i regionene Nordpå, Midti, Vestpå, Sørpå og Østpå. Gjennom regionale nominasjoner skal fem fagjuryer velge ut smakene som representerer hver del av landet. I hver region dannes det er matlag som skal konkurrere om tittelen Årets Matlag 2012.

Heine Totland i aksjon i finalen i Det Norske Måltid i Stavanger i desember 2011. (Foto: Morten Holt)

Finale i januar

Lørdag 5. januar møtes de fem regionslagene Vestpå, Østpå, Sørpå, Midt i og Nordpå til en TV-sendt finale fra det nye Konserthuset i Stavanger der landets beste mat og det beste matlaget skal kåres.

I fjor var det matlaget Vestpå som vant konkurransen om å lage Norges beste måltid, men i år er det nye råvarer og nye deltakere som deltar i konkurransen.

Utspring i Rogaland

Det var Næringsforeningen i Stavanger- regionen som i 2008 tok initiativet til prosjektet Det Norske Måltid. Målet var å synliggjøre lokale og regionale råvarer, og derigjennom styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon. Stiftelsen Norsk Matklutur, med Harald Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder for prosjektet som også er TV- serie for andre året.

Formålet med TV-serien er å formidle matglede og kunnskap om norsk mat og mat til hele Norges befolkning.

Les mer på www.detnorskemaltid.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS