ClarionHotelCongressTrondheim
ClarionHotelCongressTrondheim

Fikk eiendomspris for arkitekturen

Clarion Hotel & Congress Trondheim fikk i dag Eiendomsprisen 2012. Prisen ble tildelt under DNB Næringsmeglings eiendomskonferanse i Trondheim. «Arkitektur som engasjerer» var en av begrunnelsene da Trondheims nye konferansehotell fikk prisen.

Publisert

Clarion Hotel & Congress i Trondheim fikk eiendomspris for sin arkitektur.

– Prisbegrunnelsen treffer oss rett i hjerterota ved å påpeke viktigheten av at arkitektur skal engasjere. Sjelden har et hotellbygg skapt like stor debatt og vekket like mange følelser. Engasjementet har satt fokus på byutviklingen i Trondheim, og det er vi stolte av, sier styreleder og eier av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen som står bak Clarion kjeden.

Clarion Hotel & Congress Trondheim, som åpnet i april 2012, er et av svært få bygg i Norge i energiklasse A. Bruken av energieffektive løsninger er trukket frem som et pluss i juryens begrunnelse.

Nytenkende løsninger

Skybaren på Clarion Hotel & Congress Trondheim.

– Clarion Hotel & Congress Trondheim representerer nytenkende løsninger innen design og kunst, og er samtidig et signalbygg innen energi-effektivitet. Denne utmerkelsen viser at hotellet setter Trondheim på kartet både når det gjelder arkitektur og miljø, sier konserndirektør for Clarion Hotels, Katalin Paldeak.

Etter en internasjonal arkitektkonkurranse, var det Space Group som vant oppdraget med å tegne Clarion Hotel & Congress Trondheim. Hotellet er tegnet i en stjerneformasjon, med fire deler, samt en kongresshall. Delene er bundet sammen med et stjerneformet gulltak. Med sine 31 500 kvadratmeter, 400 rom og storsal med plass til 2500 personer, er hotellet Norges største hotellinvestering på 25 år.

Kaprer kunder fra hele landet

– Trondheim har et stort potensiale som konferanseby. Ambisjonen er å tiltrekke seg flere turister, kongresser og konferanser, også utenfor Midt-Norges grenser. Allerede nå ser vi at vi kaprer kunder fra hele landet, og dette er bare begynnelsen, sier hotelldirektør for Clarion Hotel & Congress, Stig Hillestad.

Les portrettet om Stig Hillestad i Horeca nummer 8 2012, som har utgivelse i november/desember

Hans Hoff mottok prisen på vegne av selskapet Star Property, som eier hotellet. Star Property består av Hoffs selskap Realinvest og Odd Reitans E. C. Dahls eiendom.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS