Reisevaner

Leilighetshoteller øker i popularitet

Norske reisetrender er i endring, og flere og flere reisende ser nå etter ulike typer overnatting avhengig av behovene man har på reise. Spesielt leilighetshotell seiler opp som en favoritt blant både forretningsreisende og vanlige turister viser statistikk fra Expedia.no.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Hotell har alltid vært det vanligste alternativet når man skal booke et sted å bo på reise, spesielt på forretningsreiser eller kortere helgeturer og er fortsatt det vanligste alternativet for nordmenn på reise. Men nordmenn har nå virkelig fått øynene opp for leilighetshoteller som et alternativ når man skal ut på tur, både på jobb og privat. I Norden har man sett en klar økning i denne typen bookinger melder Expedia, og administrerende direktør Charlotte Gogstad i Expedia Norden mener at det er mange gode grunner til å ikke bare vurdere tradisjonelle hoteller når du skal ut på reise.

– Dersom du ikke trenger restaurant eller bar på hotellet, og heller vil prioritere plass og mulighet til å slappe av på rommet anbefaler jeg å vurdere et leilighetshotell. Rommene har som oftest kjøkken som gjør at du også har muligheten til å lage frokost selv eller slappe av med en drink på rommet, samtidig som du får større boltreplass, sier Gogstad, administrerende direktør for Expedia Norden.

Godt egnet for gruppeturer

Hun trekker frem Stay Apartment Hotel i en av nordmenns favorittbyer København som et godt eksempel på hva et leilighetshotell kan tilby. Her finner du både møterom, treningsrom, stor takterrasse og bar- og restaurantfasiliteter, samtidig som de tilbyr store rom med mye plass og lys

– Dersom man reiser flere på tur sammen, for eksempel en venninnegjeng, er dette helt ypperlig, da man kan dele leilighet som har flere soverom i tillegg til både stue og kjøkkenløsning, sier Charlotte. Hun trekker også frem forretningsreisende som en viktig målgruppe:

Når du reiser på forretningsreise er det ikke alltid du har lyst til å gå ut og spise på kvelden, og man må ofte hente seg inn på mail og andre arbeidsoppgaver. – Jeg reiser mye selv, og synes ofte det er deilig å ha mulighet til å trekke meg tilbake på et rom med sofa eller en liten kjøkkenløsning, der jeg kan spise og slappe av litt i ro og mak, fortsetter hun.

København

København er på topp tre-listen over de mest populære byene denne høsten, og det mener Charlotte er fordi byen er så nærme for nordmenn i mange ulike deler av landet.

– København når vi både med båt som har avgang fra flere steder i landet, og det er flere flyselskaper med mange avganger hver eneste dag. Derfor er den danske hovedstaden på mange måter mye mer tilgjengelig enn Stockholm for kortere turer. Samtidig er faktisk høstklimaet bedre, sier Charlotte Gogstad.

Roma og Barcelona er veldig populære blant norske reisende denne høsten, og også her er det mange gode leilighetsalternativer. Trianon Borgo Pio, som ligger i hjertet av Roma med gangavstand til mange av turistattraksjoner, er et leilighetshotell som har kommet høyt opp på Expedias kåring Insider’s Select. Kåringen er basert på tilbakemeldinger fra reisende og et nettverk av reiseeksperter, og uavhengig av pris og klasse. Trianon Borgo Pio har takterrasse og treningsrom, samt at hotellet kan ordne med transport rundt i byen for deg. I nærheten finner du dagligvarebutikker, slik at du kan kjøpe med deg litt å spise på, og på kjøkkenet er det både ovn, mikrøbølgeovn og vannkoker.

"

Barcelona. (Foto: iStockphoto)

– Reiser du på familietur er fordelen med et leilighetshotell at alle kan bo på samme rom, og det kan være penger å spare på at dere kan spise frokost på rommet. I tillegg er frokostvanene i Sør-Europa annerledes enn våre, og det er ofte at nordiske reisende synes det blir for mye søtsaker og bakverk på de vanlige hotellfrokostene, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no

Perfekt for feiringer

At årets juleferie er godt egnet for en tur utenlands er ingen hemmelighet, og mange nordmenn snuser på muligheten til å ta seg en ferie. Planlegger du nyttårsfeiringen utenlands med en gjeng kan det være greit å lete etter en større leilighet med plass til å ha noen av feiringen. I tillegg til leilighetshotellene er det også aktører som tilbyr vanlige leiligheter til turister, der man kan dekke til festmiddag om man har lyst til det.

– I Barcelona finnes det mange leiligheter til utleie der man kan lage nyttårsmiddagen hjemme om man vil det i stedet for å gå ut og spise. Så kan man gå videre ut for å feire etterpå, sier Charlotte.

Alt inkludert

En annen trend som nordmenn har omfavnet er All inclusive-hoteller. Tenker du deg på en lengre tur til varmere strøk i julen kan dette være et godt alternativ, både fordi det er prisgunstig og det er lettere å sette et budsjett i forkant av turen som man holder seg innenfor. Tradisjonelt har dette vært en ferieform man forbinder med cruise og gigantiske buffeer, men de siste årene har dette blitt en veldig populær ferieform spesielt for barnefamilier.

– Skal du ut på tur med hele familien er all inclusive en utrolig praktisk ferieform, som ikke minst gjør det enklere å planlegge kostnadene for turen i forkant. Både barn og voksne får masse god mat, og de kjedelige buffeene er borte, sier Charlotte Gogstad.

– I stedet er det ofte ulike temakvelder, flere forskjellige restauranter som tilbyr a la carte og alltid noe som frister barna, fortsetter hun.

Det siste inne all inclusive er luksushoteller der du kan velge å vrake blant mange ulike restauranter og masse ulike aktiviteter, som også er gratis. Et eksempel på dette er Concorde De Luxe Resort i Antalya, som vant World Travel Awards som det beste all inclusive-hotellet i Europa. I tillegg til ni restauranter kan du også spille basket, tennis og volleyball, trene aerobic og stå på seilbrett.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS