ÅretsMatgledebedriftAlbatross1

Årets Matgledebedrift 2012 til Albatross-kantinen

Albatross-kantinen hos Frende forsikring i Bergen er Årets Matgledebedrift 2012. Andreplassen gikk til studentkafeen Kafé Henrikke i Porsgrunn, mens Fazer Amica-kantinen i Bygdøy Allé i Oslo fikk tredjeplass.

Publisert

Kantineleder på Albatross Frende Forsikring, Catrine Meijers (til høyre) feirer sammen med sin Tine Partner salgskonsulent (Foto: TINE På Menyen)

Konkurransen Årets Matgledebedrift arrangeres av TINE i samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), og premierer Norges mest kreative storhusholdningsbedrifter.

I år har over 60 bedrifter fra hele landet knivet om den gjeve bransjeprisen, som ble delt ut under en gallamiddag på Hotel Continental i Oslo torsdag 25. oktober.

Juryleder Ørjan Johannessen. (Foto: Morten Holt)

Imponerte europamesteren

Vinnerne ble kåret av en fagjury bestående av representanter fra NKL, de lokale Kokkemesterlaugene og TINE Partner, under ledelse av juryformann, Ørjan Johannessen, som nå er Bocuse d’Or-deltaker for Norge.

– Det var et ekstremt høyt nivå blant årets deltakere, og jeg er imponert over ferdighetene deres. Viktige vinnerkriterier er at det arbeides aktivt med nytenkning, innovasjon og matglede, noe som alle som havnet på premiepallen har vist, sier Johannessen.

Juryen hadde også et stort fokus på hva gjestene synes om spisestedene. Ørjan Johannessen, de lokale Kokkemesterlaugene og TINE besøkte derfor alle finalistene før vinneren ble kåret.

Da de tok turen til Albatross-kantina ved Frende forsikring tidligere i høst, ble juryen møtt av inspirerte ansatte og fornøyde gjester.

– Har skjønt det!

– Dette er helt uvirkelig! Dette er første året vi er med i konkurransen, og selv om vi har brukt mye tid og energi på å skape matglede, jeg hadde aldri trodd vi skulle vinne. Dette er helt fantastisk, utbrøt Catrine Meijers, kantineleder i Albatross Frende forsikring, da Årets Matgledebedrift 2012 ble kåret ut i går kveld.

Nå venter en VIP-reise til Bocuse d’Or og Lyon på de stolte vinnerne.

Alle ansatte ved vinnerkantinen har satset sterkt for å vise matglede og inspirasjon gjennom hele konkurransen. Det var tydelig da juryen besøkte kantinen i høst.

– De har skjønt hvordan man skal få kundene sine til å sette pris på dem, og alle fra direktører til renholdspersonale forteller stolt om kantinen. Det er tydelig at viljen til å gi kundene sine matglede er stor, sa Johannessen om vinnerbedriften under premieutdelingen i går kveld.

– Vi har et godt sammensveiset team på jobb, og så har vi jo noen fantastiske gjester. Frende forsikring og alle som jobber der viser tydelig at de setter pris på kantinen, og da er det jo lett å gjøre litt ekstra stas på dem. Vårt mål er å gi gjestene en ekstra god opplevelse, og å spre matglede gjennom kunnskap, kreativitet og engasjement sier kantineleder Meijers.

Sølv til Kafe Henrikke

Kantineleder Siv Gisholdt Jakobsen sammen med Tine Partner salgskonsulent Per Henrik Rydning. (Foto: TINE På Menyen)

De ansatte ved Kafe Henrikke sprer glede hver eneste dag for studentene i Porsgrunn, og det tok dem helt til andreplassen i Årets Matgledebedrift 2012. Nå venter en matfaglig dag med Ørjan Johannessen, som vant Bocuse d’Or Europe i mars, på sølv- og bronsevinnerne.

– Kjempegøy! Dette var første gangen vi var med i konkurransen, så dette hadde vi ikke ventet, utbrøt Siv Gisholt Jakobsen, leder ved studentkafeen ved Studentsamskipnaden i Telemark, da Årets Matgledebedrifter ble kåret.

– Disse damene er et livlig team og lar seg ikke forbigå. De er kreative og innovative og selger mange produkter, samtidig som de hele tiden har målet om å gi gjestene det lille ekstra, sier Ørjan Johannessen.

Bronse til Fazer Amica i Bygdøy Allé

Bronsen i årets konkurranse gikk til Fazer Amica-kantinen i Bygdøy Allé.

-Vi synes det var sinnsykt kult å være med, og personalet har jobbet steinhard med konkurransen. Det har vært et travelt år, og jeg er jettestolt av at vi kommer på pallen etter under ett år i drift, sier Magnus Sundin, kantineleder og kjøkkensjef ved Fazer-kantina.

Fazer Amica-kantinen på Bygdøy Allé endte på bronseplass. Her kantineleder og kjøkkensjef Magnus Sundin sammen med sin Tine Partner salgskonsulent. (Foto: TINE På Menyen)

Les om Årets Matgledebedrift i 2011 her

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS