BeitostølenSkiløyperValdresflya2
BeitostølenSkiløyperValdresflya2

Beitostølen – Norges beste skidestinasjon

Beitostølen satte konkurrentene Sjusjøen og Voss på plass i ren Northug-stil da skilandslaget kåret ”Norges beste skidestinasjon for langrenn” denne uka. – Fantastisk inspirerende, jubler Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Publisert

Denne uka har det vært oppkjørte skiløyper på Valdresflya (1389 moh), som er en del av skiproduktet Beitostølen. (Foto: Bjørn B Jacobsen, Republik Communications Oslo)

Av 2789 stemmer svarte nesten en av fire Beitostølen, som gikk i mål med 655 stemmer. Og det er ikke bare Atle Hovi & co som er glade i dag. Det er også ordfører Kjell Berge Melbybråten i Øystre Slidre og fylkesordfører Gro Lundby i Oppland fylke.

Skiforbundets langrennslandslag har kjørt denne kåringen på sine Facebook-sider i over en uke, så her har folk hatt rikelig med tid til å stemme. 11 000 følger Northug, Bjørgen, Johaug og co på Facebook, og engasjementet er stort.

Se langrennsbilder fra Valdresflya denne uka her

"

Mange biler på Valdresflya i mai. Da er det tid for vårskiløping. (Foto: Morten Holt)

– Kåringen befester Beitostølens kvaliteter som fjell, vinter- og langrennsdestinasjon. Dette er jo også veldig moro sett opp mot sesongåpningen på nettopp Beitostølen om bare tre ukers tid, sier president Erik Røste i Norges Skiforbund.

Satser offensivt

Atle Hovi i Beitostølen Resort er glad og stolt over det sterke svaret ski-Norge nå har gitt Beitostølen:

– Vi satser offensivt fremover med alle gode krefter i sving, både idrettslaget, kommunen, fylkeskommunen og alle næringsdrivende. I år ser det bra ut med pudderalarm og flotte skiforhold på Valdresflya allerede. Det er sesongåpning for langrennseliten og skiskytterne 16.-18.november, og da blir det skifest og mye moro på med hele eliten, TV og øvrig presse og media på plass, sier Hovi.

Naturgitte forutsetninger

Ordfører Kjell Berge Meldbybråten er naturlig nok opprømt over at Beitostølen er kåret til Norges beste skidestinasjon for langrenn.

Beitostølen. (Foto: Morten Holt)

– Vi er i støtet og dette er helt i tråd med vår strategi, både for satsing på store begivenheter som Beitosprinten 16. til 18.november, samt det å forsterke Beitostølens profil som en komplett destinasjon for friluftsliv hele året, men selvsagt med fokus på ski.

– Vi har enestående naturgitte forutsetninger her oppe, og vi jobber tett samme, både kommunen, næringslivet, idrettslaget og de tre løypelagene som sørger for 216 km maskinoppkjørte løyper, og 142 km scooteroppkjørte løyper i Beitostølen-området. Dette er en sektor vi virkelig prioriterer, påpeker Kjell Berge Meldbybråten.

Mange gjestenetter i Oppland

Satser friskt gjør også Oppland fylkeskommune med ny reiselivsstrategi ute på høring. – Ja, vi satser sterk på turisme og besøksindustrien i fylket. Oppland er Norges nest største fylke på turisme, foran Bergen og Hordaland og etter Oslo, med +2,1 millioner gjestenetter fra januar og ut august i år. Svært gledelig er vår markante oppgang sist vinter, der vi økte med pluss 48 000 gjestenetter fra januar og ut april, med seks prosents økning både på det norske- og utenlandske markedet.

– Når Beitostølen nå har gått til topps i skilandslagets kåring, er både veldig gledelig og velfortjent, både for destinasjonen selv og for Oppland som turistfylke. Det fine med Beitostølen er at du kan spenne på deg skiene i sentrum så å si, noe som er helt i tråd med vår strategi om mest mulig bilfri turisme. Vi jobber aktivt med destinasjonene i Oppland og det er veldig moro når vi har slike signaldestinasjoner som Beitostølen, sier fylkesordfører Gro Lundby.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS