ArneWilhelmMohnOmsted og CharlotteMohnGaustad
ArneWilhelmMohnOmsted og CharlotteMohnGaustad

Endringer i driften på Opaker

Driften på Opaker gård i Hedmark endres. Det bestemte styret i et møte i begynnelsen av oktober. Åtte ansatte sies opp, mens kokken Max Ivan Lindkjølen leies inn når det er arrangementer på kurs- og konferansestedet. Opaker gård har gått med underskudd de siste årene.

Publisert

Arne Wilhelm Mohn Omsted, som nå driver Opaker gård, sammen med søsteren Charlotte Mohn Gaustad, som for alvor gjorde Opaker gård kjent. (Arkivfoto: Morten Holt)

Eierne presiserer overfor lokalavisen Glåmdalen at driften ikke legges ned, men forteller at de var nødt til å gjøre grep og prøve ut nye ideer – for at driften på stedet skal bli mer lønnsom.

Familiedrevet

"

Dette nye kurs- og konferansebygget ble oppført for noen år siden. Siden har det vært tungt på Opaker. (Foto: Morten Holt)

Nå er det igjen bare familien som skal drive stedet – slik det var i begynnelsen.

Det var Charlotte Mohn Gaustad som gjorde stedet kjent. Hun bygde opp kjøkkenet på foreldrenes gård, og bidro sterkt til å sette Opaker gård på det norske mat-, kurs- og konferansekartet.

Nå er det Max Ivan Lindkjølen, en annen kjent kokk fra sør-Hedmark, som skal fortsette å plassere Opaker på matkartet. Charlotte Mohn Gaustad er nå bosatt på Hedmarken, 10 mil unna, og har sine egne prosjekter.

Max Ivan Lindkjølen far Eidskog leies inn som kokk på Opaker gård når det er nødvendig. (Foto: Morten Holt)

Framdrift

Stedet ble bygd opp sakte men sikkert på 1990-tallet. I 2005 overtok Charlottes bror Arne Wilhelm Mohn Omsted driften av både Opaker gård og hovedgården Bjerke gård. Så ble det også oppført en stor ny bygning med kurs- og konferansefasiliteter, samt blant annet vinkjeller.

Senere kom også Arne Wilhelms kone Kjersti Rinde Omsted med i ledelsen av driften, og da Charlotte Mohn Gaustad etter hvert sluttet som kokk og daglig leder, kom også Grethe Ånerud inn som daglig leder for Opaker gård.

Ikke konkurs

Charlotte Mohn Gaustad gjorde for alvor Opaker gård kjent på det norske matkartet. (Foto: Morten Holt)

– Nå må vi bruke tid på stake ut en ny kurs – finne fram til riktig konsept. Driftsselskapet har nesten ikke gjeld, så vi er langt unna konkurs. Men det er viktig at vi foretar disse endringene nå, mens vi fortsatt har hendene på rattet, sier eierne.

– Det har vært tungt de siste fire årene. Samtidig vet vi nå at det nå bygges nytt stort hotell på Elverum og at det blir nytt hotell på festningen i Kongsvinger, begge like i nærheten av oss. Det betyr at enda flere senger skal fylles. Vi har samtidig registrert at bedriftene nå ikke er like ivrige på å reise bort på kurs og konferanser som tidligere. Det er på tide å stake ut en ny kurs på Opaker, sier de.

Fram til jul blir det normal drift, men etter nyttår blir det roligere i bygningene på Opaker. Da vil serverings-, kurs- og konferansestedet bli drevet på prosjektbasis, og det vil bli leid inn folk når det er nødvendig. Eierne presiserer også at det det fortsatt kan bestilles kurs, konferanser, selskaper og arrangement på stedet, som ligger om lag tre mil nord for Kongsvinger.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS