NordlysSommarøyArcticHotel
NordlysSommarøyArcticHotel

Nordlyssesongen i full gang

Det syder og koker på sola for tida. Det kommer også til å gløde i vinter-reiselivet i Nord-Norge som aldri før. Samtidig som astronomene melder om høy solaktivitet ruster reiselivet seg til flere nordlysgjester.

Publisert

Illustrasjonsfoto

De første safariene med nordlysgjester er allerede avviklet i Nord-Norge, og nordlyset er både observert og fotografert. Interessen har aldri vært så stor som foran kommende sesong.

Ikke rart, for i kommende vinter vil det være mer aktivitet på sola enn på femti år. Vi kan med andre ord vente oss ekstra mye nordlys både denne og neste vinter.

Hurtigruten, de store hotellkjedene, reiselivsbedriftene og destinasjonsselskapene gjennomfører derfor en forsterket innsats samordnet av Innovasjon Norges utekontorer NordNorsk Reiseliv as og for å hjelpe enda flere nordlysbeundrere nordover.

Internasjonal interesse

Interessen fra Storbritannia har vært størst de siste årene. Lørdag 8. september mottok en halv million Daily Telegraph-lesere et 16 siders nordlysbilag med flotte bilder og redaksjonelle artikler som til sammen presenterte hele Nord-Norge som det ledende reisemålet for nordlys og vinter.

Dette følges opp med en rekke helsides annonser i Daily Telegraph, the Times og øvrige velrenommerte aviser. Det annonseres også på nettsteder som Tripadvisor og Expedia. Undergrunnsbanen i London farges grønn; med boards og en nyskapende prosjektør som viser nordlys og vil fange blikket på mange ventende passasjerer.

Også i Tyskland, Nederland, Sverige og Norge gjennomføres tilsvarende skreddersydde nordlyskampanjer som favner bredt. I Tyskland alene får 1,3 millioner tyskere et inspirerende nordlysbilag i blant annet storavisen Die Zeit.

I tillegg annonseres det i ulike medier som reklamesnutter på Discovery Channel i Russland og i andre medier med henvisning til en unik nasjonal nordlyskampanjeside på visitnorway.com.

Aktive nordlysturister

Interessen for nordlyset er stadig økende, og nå kan man oppleve det fantastiske himmelfenomenet på helt nye måter i Nord-Norge.

Klassikeren er å reise med guide på nordlysjakt i buss til et lysfattig sted. Nye, mer aktive og eksotiske nordlysopplevelser inkluderer rideturer på hesteryggen, hundeslede, på snøskuter, trugeturer eller en båttur på havet. Eller hva med å jakte nordlyset med overnatting i lavvo.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS