Polarsirkelen lufthavn og ansatte på Scandic Meyergården.

Ny storflyplass skal sette Mo i Rana på kartet

Den nye storflyplassen som er på trappene i Mo i Rana skal tilføre byen nye og større markeder. På Rica Meyergården jubles det for den nye flyplassen. Det gir nye markeder for hotellet.

Publisert

Ansatte og ledelse på Rica Meyergården med hotelldirektør Ove Bromseth (midten) i spissen jubler for at det blir ny storflyplass i Mo i Rana.

Polarsirkelen lufthavn og ansatte på Scandic Meyergården.

– Det satses i Mo i Rana nå, og det er en av årsakene til at vi nå velger å bygge stort ut. Vårt marked utenom turistsesongen har frem til nå vært i aksen Bodø-Brønnøysund. Nå beveger vi oss videre til både nasjonalt og internasjonalt plan. Den nye flyplassen kan ta imot større fly (Boing 737), noe som vil gjøre oss mer attraktive som kurs- og konferansedestinasjon, sier hotelldirektør Ove Bromseth.

Ferdig i 2016

Flyplassens navn er foreslått til Polarsirkelen Lufthavn, Helgeland.

I dag er det kun propellflyene til Widerøe som kan lande på flyplassen Røssvoll utenfor byen, Men hvis alt går slik styre og stell i Rana kommune og Nordland fylkeskommune ønsker, skal den nye storflyplassen på Hauan, med en rullebane på minst 2200 meter, stå ferdig om fire år, i 2016.

– Avinor har anbefalt samferdselsdepartementet at det bygges en stor flyplass i Mo i Rana, og flyplassens navn er foreslått til Polarsirkelen Lufthavn, Helgeland, opplyser leder for Polarsirkelen Lufthavnutvikling, Henrik Johansen.

Da blir Mo i Rana den største flyplassdestinasjonen mellom Bodø og Trondheim, og Polarsirkelen Lufthavn vil bli utgangspunktet for turistene som skal til Helgeland slik Evenes Lufthavn er det for dem som skal til Lofoten, Ofoten og Vesterålen

Fra 2016 skal også Norwegian-fly kunne lande og ta av i Mo i Rana. Illustrasjonen viser hvordan den helt nye flyplassen blir liggende i forhold til byen (i bakgrunnen). (Illustrasjon: Polarsirkelen Lufthavn)

Vil bety mye

En etablering av en ny regional lufthavn i Mo i Rana vil bidra til økt verdiskaping for Nordland og spesielt Helgeland-regionen. Charterselskapene, SAS og Norwegian har så langt vært fraværende i denne regionen på grunn av for små flyplasser.

Det har gjort det vanskelig å få nok kompetent arbeidskraft til å flytte til regionen. Derfor gikk ni hjørnesteinsbedrifter i kommuner på Midt- og Nord-Helgeland, gjennom selskapet Polarsirkelen Lufthavnutvikling, for fem år siden i gang med arbeidet for å realisere en nødvendig stor flyplass i Mo i Rana. Nå ser ut til å bli en realitet.

Du kan følge planene på Polarsirkelen Lufthavnutviklings nettside Lufthavnutvikling.no.

– Der kan du også ”prøvefly” den nye flyplassen, forteller Johansen.

Les mer om flyplassen og Rica Meyergården i den siste utgaven av Horeca, nummer 6 2012

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Powered by Labrador CMS