Fårikålrekord1
Fårikålrekord1

Satte fårikål-verdensrekord

Guinness World of Records godkjente verdensrekordforsøket i servering av lammekjøtt i Oslo i helgen.

Publisert

Kriteriene var at porsjonen måtte være ferdig på samme tid, og retten måtte bestå av 60 prosent lammekjøtt og 40 prosent kål. Porsjonen veide 594,2 kg, og kokken Erling Sundal var ansvarlig for å lage maten, både til verdensrekordforsøket og til alle gjestene som var innom disse to dagene.

Hele oppvasken på 10 804 tallerkener ble tatt for hånd med kun en flaske oppvaskmiddel. Representanter fra Guinness World of Records og Fårikålpolitiet kontrollerte veiingen, og de godkjente resultatet på 594,2 kg fårikål.

4932 kg fårikål

Fårikålfesten fortsatte fredag og lørdag, og totalt på festen ble det servert 4932 kg fårikål til mer enn 10 000 gjester.

Med det største teltet som finnes i Norge, og det største festivalkjøkkenet som er montert opp noen gang, kan vi si at dette til og med var landets største pop-up restaurant, smiler Henriksen. Det var underholdning, musikk, oppvisning av dansegruppen Frikar, quiz og ansiktsmaling for barna.

– Det var god stemning blant gjestene begge dagene, og mange var takknemmelige for å få servert god og gratis fårikål, sier Karina Henriksen fra Procter & Gamble.

NTBinfo

Powered by Labrador CMS