TheThief2 FotoMarcielLelienhof

Thief og Astrup Fearnley samarbeider

De deler ambisjonen om å utfordre sine gjesters virkelighetsforståelse gjennom kunsten. Nå blir hotellet The Thief og Astrup Fearnley Museet samarbeidspartnere. Museet åpner dørene lørdag 29. september, er det med en spent og stolt nabo og samarbeidspartner ved sin side. The Thief åpner for øvrig i januar 2013.

Publisert

Thie Thief. (Foto: Marcel Lelienhof)

– Vi er utrolig stolte over å få samarbeide med Astrup Fearnley Museet. Her har vi et museum som er kjent for å tøye grenser og et hotell som vil redefinere kunstbegrepet i bransjen. Dette naboskapet er dømt til å lykkes, fastslår Petter A. Stordalen, eier av Nordic Hotels & Resorts, som The Thief er en del av.

Fri adgang for gjestene

Gjennom avtalen vil Astrup Fearnley Museet låne ut kunst til The Thief, som vil dukke opp på nye flater, langt fra tradisjonelle gullrammer i korridorene. Alle hotellets gjester får også fri adgang til museet.

Den anerkjente Astrup Fearnley-samlingen består av kunstnere som Anselm Kiefer, Damien Hirst, Jeff Koons og Matthew Barney.

Les også: The Thief, Petter A. Stordalens nye Oslo-prosjekt

På The Thief vil verk av norske og internasjonale samtidskunstnere som Sir Peter Blake, Magne Furuholmen, Tony Cragg, Olav Christopher Jenssen, Camilla Løw og Kjell Nupen smykke veggene. Alle verkene er håndplukket av hotellets kurator, Sune Nordgren.

Et nytt og annerledes hotell

– The Thief utfordrer hotellbegrepet slik vi kjenner det i dag. Det representerer en ny, annerledes og moderne stemme. Vi ser frem til å sammen sette Oslo på kartet, sier direktør for Astrup Fearnley Museet, Gunnar B. Kvaran.

Les også: Blir sjef for The Thief

The Thief

* The Thief åpner dørene 9. januar 2013. Booking er allerede i gang på hotellets hjemmeside www.thethief.com

* The Thief ligger på Tjuvholmen, Oslos kunst- og forretningsdistrikt. www.tjuvholmen.no

* Hotellet er det eneste i Oslo som har direkte sjøadgang og med egen brygge.

* Blant hotellets naboer er det anerkjente Astrup Fearnley-museet, Stolper + Friends, Galleri Gerhardsen og Gerner Oslo, Galleri Brandstrup, Galleri Peder Lund og Pushwagner Gallery.

* Hotellets kjøkken er åpent 24/7.

* Spaanlegget som åpner januar 2014 er på 750 m² inkluderer svømmebasseng og treningsfasiliteter

* Bygget er tegnet av Mellbye Arkitekter, og består av 120 rom hvor alle rom har fransk balkong

* Toppsuiten ”The Oslo Suite” på 160 kvadratmeter i sjuende etasje har egen takterrasse med panoramautsikt.

* Møteromsavdelingen består av 4 Executive Boardrooms og 2 møterom for opptil 50 personer med mulighet for private dining

* The Thief inngår i samme portefølje som blant annet Farris Bad (Larvik), Yasuragi (Stockholm) og Copperhill Mountain Lodge (Åre). www.nordichotels.se

* The Thief er medlem av Design Hotels.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS