Landskonferansen 2014 Foredragsholdere

Kjente fjes til Landskonferansen 2014

En Bocuse d'Or-vinner, en restaurantanmelder, en eks-alpinist og en internasjonal anerkjent designer med bakgrunn fra Boeing og Microsoft. Det er bare noen av foredragsholderne som kommer til Landskonferansen 2014, som i år arrangeres på Scandic Asker.

Publisert

Mesterkokk Bent Stiansen, designantropolog og ekspert på brukervennlighet Anna Kirah, eks-alpinist Kjetil André Aamodt, tidligere TV-programleder Ole André Sivertsen (konferansier) og tidligere journalist Terje Svabø (konferansier) er noen av dem du får se og høre på Landskonferansen 2014. (Foto: Statholdergaarden/Kai Myhre/ Kjetil Ree/oleas.no/Wikimedia Commons)

NHO Reiseliv, NHO Mat og Landbruk og NHO Mat og Drikke samarbeider årlig om konferansen «Kompetanse for fremtiden». Sammen representerer de tre NHO-landsforeningene 3700 medlemsbedrifter med 100 000 ansatte.

Med Landskonferansen, som i år er lagt til Scandic Asker 16. og 17. oktober, ønsker arrangørene å fremme betydningen av kompetanse som konkurransekraft og sette bransjenes kompetansebehov på dagsordenen.

– Største høsthappening for reiselivet

Bent Stiansen, tidligere Bocuse d`Or-vinner og eier og driver av Statholdergaarden, kommer til Landskonferansen 2014 for å snakke om glød i arbeidslivet.

– Vi har et utrolig variert program som er spekket med spennende foredragsholdere fra forskjellige bransjer. Landskonferansen blir utvilsomt den største happeningen for reiselivet denne høsten, sier Eddy Kjær i NHO Reiseliv.

Brukeropplevelser

Eddy Kjær i NHO Reiseliv.

Første foredrag er ved amerikanske Anna Kirah, som er direktør for brukeropplevelser i design- og konsulentselskapet Making Waves. Kirah har revolusjonert brukervennligheten til Microsoft og er tildelt æren for utviklingen av Windows 8. Hun har vært servicedesigner for Dreamliner-flyene til Boeing, og skal blant annet fortelle hvordan prinsippene til multinasjonale selskaper kan benyttes innen reiseliv og matindustri.

– Med Anna Kirah har vi fått en knallsterk og aktuell foredragsholder. Hennes kunnskap om brukeropplevelser fra store internasjonale selskaper er svært relevant for reiselivsnæringen, sier Eddy Kjær i NHO Reiseliv.

Prestasjonskultur

En annen som skal holde foredrag på konferansen, er tidligere toppalpinist Kjetil André Aamodt. 43-åringen, som har 20 mesterskapsmedaljer i OL og VM, kommer til Scandic Asker for å snakke om blant annet prestasjonskultur og ledelse.

Til Landskonferansen kommer også forfatter og restaurantanmelder i VG, Eirik Fosnes Hansen, som skal dele sine tanker om standard og utviklingsmuligheter i bransjen.

Omdømme

Konferansedeltakerne får også høre Vinmonopolets leder Kai Gjesdal Henriksen fortelle om virksomhetens arbeid med å bedre omdømmet sitt. Da Henriksen tok over ledelsen i Vinmonopolet i 2006, befant det statseide selskapet seg i en krevende og turbulent periode med et noe frynsete omdømme. Så, i 2011, ble Vinmonopolet kåret til virksomheten med best omdømme i Norge. Og i august i år ble Kai Gjesdal Henriksen tildelt prisen «Kunsten å lede 2014» av HR Norge.

– Henriksen tar deltakerne med fra gråvær til solskinn og deler historien om Vinmonopolets omdømmeforandring, forteller Eddy Kjær i NHO Reiseliv.

Meld deg på her

Se hele programmet her

"
Powered by Labrador CMS